Problem z obrotami powyżej 2000
ogólnie to sprzęgło powinno w samym środku skoku brać tak??
Powinno koło środka, dokładnie nie wiem jak określić. Ale nie sugeruj się tym bo jak masz zdarte okładziny tarczy i ustawisz żeby brał na środku to będziesz miał duży skok jałowy i czasami może prawidłowo nie wysprzęglić.
Trzymaj się wartości "free play" oraz "pedal height" i tutaj mała uwaga free play jest podane 0.7-3.5 mm a jest jeszcze wartość "Total free play" 5.6-15.0 mm i tego się trzymaj przy skoku jałowym. Ja u siebie mam około 12mm.
Pozdrawiam
Trzymaj się wartości "free play" oraz "pedal height" i tutaj mała uwaga free play jest podane 0.7-3.5 mm a jest jeszcze wartość "Total free play" 5.6-15.0 mm i tego się trzymaj przy skoku jałowym. Ja u siebie mam około 12mm.
Pozdrawiam
Wczoraj trochę pobawiłem się regulacją sprzęgła i delikatnie opuściłem moment docisku co gwarantowało że przy puszczeniu lepiej dociśnie tarcze. Okazało się że nie SPRZĘGŁO PRZESTAŁO SIĘ ŚLIZGAĆ
. Jeszcze tylko muszę skorygować górny luz i będzie cacy:). Dzięki za podpowiedz 

Gratuluje, jak dalej będzie ok to odpadnie wymiana sprzęgła.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
na początku lekko się uślizgiwało ale chyba mogło tak być że tarcza przez wcześniejsze problemy trochę się wyślizgała i teraz musi się trochę unormować, najważniejsze że teraz mogę korzystać z pełnej mocy bo do tej pory musiałem delikatnie przyśpieszać żeby nie palić sprzęgła. Za jakiś czas napiszę czy na stałe jest już wszystko dobrze
A takie mam pytanie
Co trzeba wkrecic lub tez odkrecic zeby przestawic moment w ktorym bierze sprzegło (jak to jest pokazane na rysunku w tym temacie)? W mojej mazdzie bierze ono w ostatnim momecie co jest bardzo niewygodne. Proste testy na zurzycie sprzegla przeszla pozytywnie, nie slizga sie ono.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 25 sty 2009, 17:41
- Auto: 323F BJ, 1.6 sporty, 2001 r.
Zajrzyj a zobaczysz że jest tam taka śrubka która możesz regulować.