Witam!
Moja Mazda 323F DiTD zaczyna wpadać w drgania (wrażenie jakby fotele podskakiwały) pracując na biegu jałowym, gdy włączona jest kilmatyzacja. Z wyłączoną klimą jest ok. Ma ktoś jakiś pomysł, gdzie szukać przyczyny? A może to jest normalane w tym modelu i nie powinienem sobie tym zaprzątać głowy?
pozdrawiam
ptrs
Samochód trzęsie się na biegu jałowym z włączoną klimatyzacją.
Strona 1 z 1
Hej Ptrs!
U mnie w aucie mam podobny problem co ty.
Zawsze gdy jest włączona klimatyzacja, w momencie gdy uruchamia się wiatrak obok chłodnicy, mocno czuc zmiane obrotów silnika.
Ten wiatrak włącza się i wyłącza co kilkanaście sekund, co powoduje podskoki na wskazówce obrotomierza. (tak jakby się co chwila włączało lub wyłanczało światła lub klimatyzacje).
Tylko w wielkie upały wiatrak jest włączony nieustannie, co nie powoduje różnicy w obrotach silnika.
Pozdrawiam
U mnie w aucie mam podobny problem co ty.
Zawsze gdy jest włączona klimatyzacja, w momencie gdy uruchamia się wiatrak obok chłodnicy, mocno czuc zmiane obrotów silnika.
Ten wiatrak włącza się i wyłącza co kilkanaście sekund, co powoduje podskoki na wskazówce obrotomierza. (tak jakby się co chwila włączało lub wyłanczało światła lub klimatyzacje).
Tylko w wielkie upały wiatrak jest włączony nieustannie, co nie powoduje różnicy w obrotach silnika.
Pozdrawiam
Mazda 323F 2.0DiTD 85KM 2002r BJ, przebieg-199000km, olej-5w30 shell
- Od: 15 wrz 2008, 12:20
Zajrzyj do poduszek.
PS. w RF5 jest dwumas na kole pasowym i te szarpnięcia od załączenia sprężarki są spooro mniejsze...![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
PS. w RF5 jest dwumas na kole pasowym i te szarpnięcia od załączenia sprężarki są spooro mniejsze...
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Strona 1 z 1