Witam,
Chciałem wymienić chłodnicę klimatyzacji i wg nr VIN moja madzia to diesel. Wg kilku sprawdzarek VIN auto to turbo diesel 2.0. Z pewnością mam jednak benzynę. Nie mogę znaleźć info o silniku. Załączam zdjęcia. Może ktoś wskaże co to za model. wg dokumentacji auta to mazda 323f bj silnik 1,8.
jaki to silnik wg papierów to mazda 323f bj 1,8 2000 r.
Strona 1 z 1
Na pewno to jest 1.8 FP. Na przepływce powinien być nadruk FP55. A w numerze vin masz literę R zamiast P.
-
rav 75
Bardzo dziękuję. Ale czy to znaczy, że to jest właściwy model silnika to tego samochodu wg nr VIN. Dodam tylko, że auto ma też coś z licznikiem kilometrów, bo na odcinku pomiarowym, na odcinku 1 km wylicza 0,7 km. Czy zmiana silnika i wymiana kół (są mniejsze niż powinny wg specyfikacji) może na to mieć wpływ? I jaki właściwie model chłodnicy klimatyzacji do tego auta?
-
marek25
Na przepływce powinno być napisane FP39. Co do chłodnicy to były dwa rodzaje, musisz sprawdzić w aucie. Ja miałem ten pierwszy. Jeśli koła nie są takie jak zaleca producent to mogą wystąpić przekłamania.
Hirek
- Od: 13 wrz 2007, 20:06
- Auto: Mazda 6 KOMBI 2.3 166KM, 2007 LPG
Mazda 323F BJ 1.8 16V 1999 LPG Blos
Strona 1 z 1