Miska olejowa wymiana-FP

Postprzez 1984olo » 5 maja 2012, 21:54

Witam
Problem dotyczy uszczelnienia pokrywy nad miska olejowa oraz samej miski olejowej i tu moje pytanie czy trzeba demontować skrzynie biegów aby zdemontować obudowę na miską olejową,chodzi mi czy od strony skrzyni biegów nie trzymają jakieś śruby dodatkowo? Pod miską przychodzi silikon a pod tą następną pokrywą te dwie uszczelki półksiężyce?
Początkujący

Od: 5 maja 2012, 21:38
Auto: 323f BJ 1.8FP

Postprzez decadent » 5 maja 2012, 23:47

Nie trzeba zdejmować skrzyni, ale chyba nie obejdzie się bez demontażu wydechu – rury od kolektora, albo kata, żeby wyjąć osłonę. Miska na masę uszczelniającą i dwa półksiężyce, a miska wewnętrzna tylko na masę silikonową.

edit: teraz dopiero zauważyłem, że masz inny silnik – nie wiem jak w Twoim przypadku, ale na pewno skrzyni nie trzeba zdejmować
Forumowicz

Od: 8 maja 2010, 08:57
Auto: BJ, 1.5 benz. 1999

Postprzez 1984olo » 6 maja 2012, 07:00

Właśnie u mnie strona od skrzyni trzyma jakby tam jakieś śruby jeszcze były a na necie nic nie mam do tego modelu silnika akurat ...
edit.
jednak trzeba ściągnąć skrzynie, są tam 2 śruby które trzymają tą część nad miską , temat rozwiązany...szkoda, że tego nie wiedzieliśmy jak wymienialiśmy sprzęgło dzień wcześniej...
Początkujący

Od: 5 maja 2012, 21:38
Auto: 323f BJ 1.8FP