Czesc
Wlasnie wymianiam skrzynie biegow w swojej 323F i mam do Was pytanie. Zamowilem na allegro skrzynie ale okazalo sie ze nie pasuje. Inny rozstaw poduszek i walek tez inny. Sprzedawca twierdzi ze to moze byc z anglika i dlatego nie pasuje. Moim zdaniem byla to skrzynia od mnijeszego silnika.
Moze ktos to sprostowac? Obecnie jestem 150 w plece na kuriera i nie bardzo mi sie to podoba. Jesli to skrzynia od innej wersji silnikowej to bede sie klocil o zwrot kasy za transport.
dzieki
323F BJ 2.0 Sportive – skrzynia manualna – anglik vs wersja europejska
Strona 1 z 1
Z tego co wiem to nigdy sie skrzyni przy przekladkach z anglika na "europejczyka" nie zmienia. Wiec jest ona na pewno z innego silnika. Anglik ma inne swiatla, deske itd ale pod wzgledem mechanicznym jest identyczny. Sprawdz oznaczenia na starej skrzyni i na nowej. Bo tego nie podales. Pewnie zamawiales wlasnie skrzynie tak naprawde w ciemno.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
na skrzyni nie ma oznaczen. na bloku silnika jest FS9
ustalilem w ASO ze skrzynia do tego modelu byla tylko jedna tak jak myslalem na poczatku
zamawiajac ustalilem ze sprzedajacym ze jest to skrzynia wlasnie z mojego modelu wiec jesli by tak bylo to by pasowala. po prostu nie wiedza co sprzedaja
teraz mam nowa i smiga az milo
ustalilem w ASO ze skrzynia do tego modelu byla tylko jedna tak jak myslalem na poczatku
zamawiajac ustalilem ze sprzedajacym ze jest to skrzynia wlasnie z mojego modelu wiec jesli by tak bylo to by pasowala. po prostu nie wiedza co sprzedaja
teraz mam nowa i smiga az milo
pozdrawiam
Grzechoo
Grzechoo
- Od: 10 lut 2012, 15:01
- Auto: Mazda 323F BJ Sportive
synchronizator 3 biegu szwankowal i taniej bylo wymienic cala skrzynie.
swoja droga stara teraz rozbiore na czynniki pierwsze i bedzie na czesci
ma ktos moze dobry manual do skrzyni z BJ'ki?
swoja droga stara teraz rozbiore na czynniki pierwsze i bedzie na czesci
ma ktos moze dobry manual do skrzyni z BJ'ki?
pozdrawiam
Grzechoo
Grzechoo
- Od: 10 lut 2012, 15:01
- Auto: Mazda 323F BJ Sportive
Strona 1 z 1