Witam
Na wstępie dodam, że auta odpala za każdym razem ale tak inaczej. Otóż zawsze jak normalnie zapali to obroty wskakują na ok 2tyś i moment spadają do ok 750 (silnik ciepły). A jak jest ten problem to tez zapali ale nie ma tego skoku 2tyś – > 750 tylko tak delikatnie wskoczy na 750 obr. Tak wydaje mi się, że ciężej wtedy odpala. Jak uda mi się nagrać filmik to pokaże o co chodzi. A jak Wy macie ? Co to może być ? Problemów, błędów nie mam żadnych.
ps) i to jest zazwyczaj wtedy jak np auto jest ciepłe, gaszę, ide do sklepu wracam i jest ten problem. Wtedy temp silnika jest ok 70`C
problem odpaleniem samochodu
Strona 1 z 1
Raczej to normalne . Jak jest ciepły silnik to już wtedy nie załącza się ssanie, więc od razu wchodzi na wolne obr.
tez tak mam,nawet jak jest cieply czy goracy to nieraz po odpaleniu wskakuje na 2tys.rano jak jest zimny to zawsze 1800 i spada na 1500.wysokie obroty po odpaleniu i na ssaniu to jedna z tych rzeczy ktore zawsze wkurzaly mnie w mazdach(identycznie mialemw bg i bj).np opel na ssaniu po odpaleniu ma 1200 i po chwili juz spada na 800.
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Witam
Posiadam Mazdę 323 f VI (BJ) 2002 r. 1,6 16 V 98 KM , 72KW , pojemność 1598 cm 3. Wczoraj mazda odpalała bez problemu za pierwszym razem. Dzisiaj po włożeniu kluczyka do stacyjki jak zwykle zapaliły się kontrolki. Niestety gdy chciałem odpalić samochód nie wydał żadnego dźwięku. Akumulator jest naładowany, gdyż sprawdzałem go miernikiem i wykazuje 12,4 V.
Co może być powodem tego , jakieś bezpiecznik??
Z góry dziękuje za ewentualną pomoc.
Posiadam Mazdę 323 f VI (BJ) 2002 r. 1,6 16 V 98 KM , 72KW , pojemność 1598 cm 3. Wczoraj mazda odpalała bez problemu za pierwszym razem. Dzisiaj po włożeniu kluczyka do stacyjki jak zwykle zapaliły się kontrolki. Niestety gdy chciałem odpalić samochód nie wydał żadnego dźwięku. Akumulator jest naładowany, gdyż sprawdzałem go miernikiem i wykazuje 12,4 V.
Co może być powodem tego , jakieś bezpiecznik??
Z góry dziękuje za ewentualną pomoc.
- Od: 2 paź 2011, 14:45
Strona 1 z 1