a wiec i mnie dopadl problem szarpania,rowniez nierowno wkecala sie na obroty w zakresie 1000-2000rpm.co prawda na poczatku(po zakupie)szarpala niemilosiernie,ale po wymianie swiec(byly totalnie zajechane) prawie ustapilo,
a po wymianie przeplywki ustapilo calkiem...
ale zeby nie bylo za rozowo ,dzisiaj po dluzszej jezdzie kilka razy szarpnelo(ale w znacznie mniejszym stopniu) i na jalowym powachlowalo obrotami 500-850 .po przegazowaniu spokoj(ogolnie po wymianie przeplywki nie ma problemu z wkrecaniem na obroty).no to nic -do sklepu i nowe kable WN.i co

dupa.dalej to samo,tzn ogolnie chodzi pieknie,ale czasami(raczej zadko)szarpnie przy rozpedzaniu z niskich obrotow ,albo luzie pomerda obrotami i spokoj.pojechalem wiec w ciemne miejsce,maska w gore i co?dyskoteka pod cewkami (BORYS jak zwykle mial racje

).
i tu moje pytanko,bo iskra skacze tylko na samym dole pod fajkami,czy idzie wymienic same te fajki pod cewkami??
tak czy inaczej w poniedzialek jade do sprzedawcy po przelacznik szyb od rozbitej(dawcy maski do mojej) to przy okazji podwedze cale cewki

.
jutro tak czy siak zrobie diagnostyke,rozumiem ze tak jak w BG wystarczy zworka i dioda?(ten-gnd i fen-b+)
edit
znalazlem,idzie kupic same fajki do cewek
http://moto.allegro.pl/fajka-cewki-zapl ... 85161.htmla co jakbym jakies krotkie przewody WN(np te co wymienilem, bo okazalo sie ze byly jeszcze dobre)zmontowal do cewek??bedzie to smigac?mam na mysli zdemontowac te fajki z cewek co ida pionowo w dol i w ich miejsce dac przewody WN.
zaznaczam ze przebicia sa ewidentnie na dole fajek
poza tym czy uszkodzenie cewki wyjdzie na diagnostyce?