Oto pomiary.
Silnik ZM 1.6 98 km
Fotorelacja- Naprawa popękanej rury dolotu
- Od: 21 lis 2010, 00:25
- Auto: Mazda3 2.0 DISI 2011
Volvo XC70 2008
Bardzo cieszę się z tego co widzę i serdecznie dziękuję za pomiar. Upewniło mnie to że nie zmodyfikował mi ktoś kiedyś tego silnika. Wygląda na to że zaciąg do ZM'a jest całkiem spory i pewnie ta rura którą kupiłem (za mała) jest od ZL'a 1,5, i że wcale nie jest to ta sama rura dla obu silników wbrew temu co w ofertach sprzedawców piszą. No chyba że to kwestia rocznika produkcji. W każdym razie może komuś się przyda – rura Febest MZAH-323 nie pasuje do silnika ZM 1,6 72kW (98KM), autko z końcówki 2002r.
Poza tym rura MZAH-323 którą kupiłem nie jest też od FP'a czy FS'a bo doloty powietrza są dużo dalej od filtra w tych silnikach i rury pewnie są do nich dłuższe oraz inaczej ukształtowane bo z innego kierunku wchodzi przepustnica do dolotu powietrza. Na moje oko pewnie to od ZL'a rurka. A więc zwrot.
Dzięki Twardy103 za szybką odpowiedź
Poza tym rura MZAH-323 którą kupiłem nie jest też od FP'a czy FS'a bo doloty powietrza są dużo dalej od filtra w tych silnikach i rury pewnie są do nich dłuższe oraz inaczej ukształtowane bo z innego kierunku wchodzi przepustnica do dolotu powietrza. Na moje oko pewnie to od ZL'a rurka. A więc zwrot.

Zoomi napisał(a):Bardzo cieszę się z tego co widzę i serdecznie dziękuję za pomiar. Upewniło mnie to że nie zmodyfikował mi ktoś kiedyś tego silnika. Wygląda na to że zaciąg do ZM'a jest całkiem spory i pewnie ta rura którą kupiłem (za mała) jest od ZL'a 1,5, i że wcale nie jest to ta sama rura dla obu silników wbrew temu co w ofertach sprzedawców piszą. No chyba że to kwestia rocznika produkcji. W każdym razie może komuś się przyda – rura Febest MZAH-323 nie pasuje do silnika ZM 1,6 72kW (98KM), autko z końcówki 2002r.
Nie ma sprawy
- Od: 21 lis 2010, 00:25
- Auto: Mazda3 2.0 DISI 2011
Volvo XC70 2008