SzymonP-ce napisał(a): byl problem z samymi fajkami na cewkach
Wątpie czy to fajki, szarpie jak ma kaprys...
Sumując madzia ma wymienione cewki, kable, świece, wyczyszczoną raz jeszcze przepływkę, dolot powietrza i przepustnicę + STP PB do baku (profilaktycznie) jak narazie widzę, że jej pomogło, szczególnie gdy wyczyściłem przepustnicę. Kupiłem dość ciekawy środek do tego, trzeba psikać przez ponad 30 s. przy włączonym silniku i dodawać gazu, wszystkie paprochy powinny być przepalone. Zrobiłem taką operację dwa razy, przez prawie minutę każdą, efekt widoczny i na te chwilę zadowalający.

Zobaczymy jak długo.
Co jeszcze będzie do roboty to się okaże w czwartek bo madzia jedzie do fachowca mechanika (taki z prawdziwego zdarzenia, tata ostatnio u niego Subarke naprawiał i efekt jak najbardziej pozytywny, gość wie co robi).
Zobaczymy czy do czwartku będzie jeszcze przerywać, jeżeli tak to oby to nie były wtryski...

Wtedy bym już chyba kupił większy silnik + skrzynie (myślałem o 2.0 ze sportive'a) ale to się jeszcze zobaczy.
P.S. Tak jeszcze do fajek od świec i gumek na ich końcach. Chyba Xedos o tym pisał, że te gumki lubią zostać w komorze... I miał racje, została mi jedna od cewki ale zmontowałem takie oto urządzenie do wyciągania gumki.

Wystarczy delikatnie wkręcić do gumki i powoli wyciągać.
Dopisano 16 sty 2015, 16:57: