Witam
Mazda ma taki problem,rano po odpaleniu na benzynie dławi ,dusi się przy ruszaniu ,trzeba delikatnie dawać gazu i przez chwilę jechać na pół sprzęgle żeby ruszyć, na 3-jce już jedzie ok.
A po odpaleniu jak nie jadę od razu tylko poczekam ok 1 min. to wtedy nie ma problemu z ruszaniem. Na ciepłym silniku problem nie występuje .
Ta sama sytuacja w tych samych warunkach otoczenia(warunek +15*C żeby nie nadwyrężać parownika) , jeżeli odpalam awaryjnie na gazie jest ok, nie szarpie 1ka but ,2ka but, 3ka but jedzie od samego początku tak jak powinna Ogólnie mam takie wrażenie ,że na gazie lepiej przyśpiesza i płynniej jedzie.
Wymieniłem filtr paliwa ,pompę paliwa(oryginał -używka),czyściłem przepustnicę,przepływomierz,,nowe świece(zwykłe DENSO nie irydowe zmiejszona przerwa na 0,85).Check się nie świeci,nie ma też błędów oczekujących.
I właśnie jak w temacie czy ktoś z was miał podobny przypadek?Czy to może być wina wtryskiwaczy ,regulatora ciśnienia paliwa ,który umiejscowiony jest przy listwie .A może coś innego.
Macie jakieś pomysły