Potrzebuję porady. Mazda 323f BJ 2003 rok, benzyna, 1.6, 98 koni.
Auto przerywa powyżej 3000 obrotów. Nie wcześniej nie później, tylko dokładnie to jest granicą.
Wymienione świece i przewody, rura i filtr powietrza. Mam zakupiony filtr paliwa i nie mam pojęcia gdzie on się znajduje, żeby go wymienić, dokładnie taki jak w załączniku
Proszę o pomoc.
Mazda 323f Bj 2003r. Szarpie powyżej 3000 obrotów
Strona 1 z 1
MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

Podobno ten, wiem, że jest inny z podanego linka, ale chodzi o wymianę tego właśnie.
Chociaż to tylko próba, bo nie wiem czy to jest przyczyną. Samo szarpanie jest dziwne i ta granica od której się to zaczyna. Może to chodzi coś o otwieranie się kolejnych zaworów?
Dopisano 14 wrz 2016, 16:26:
Koledzy proszę o szybką odpowiedź, czy takie objawy mogą odpowiadać zepsutej cewce?
Chociaż to tylko próba, bo nie wiem czy to jest przyczyną. Samo szarpanie jest dziwne i ta granica od której się to zaczyna. Może to chodzi coś o otwieranie się kolejnych zaworów?
Dopisano 14 wrz 2016, 16:26:
Koledzy proszę o szybką odpowiedź, czy takie objawy mogą odpowiadać zepsutej cewce?
-
Aztor
miałem podobne zdarzenie szarpania . Ja akurat wymieniłem rurę dolotu cewki świece filtr sprzęgło i u mnie się skończyło Akurat robiłem pełen zakres napraw A filtr warto wymienić starcza na około 90000tys jak słyszałem
MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

Warto byłoby może jakieś błędy sprawdzić?
Temat przenoszę do BJ'ek
Temat przenoszę do BJ'ek
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Strona 1 z 1