Problem z mazda 323F brak mocy

Postprzez dawson » 19 mar 2015, 22:02

Witam wszystkich . Kupiłem kilka dni temu mazdę 323F z 2002r z 2 letnią sekwencyjną instalacją gazową . Pomijając wybite tylne tuleje przedniego wahacza z samochodem wszystko było by okej gdyby nie mały problem . Mianowicie świeci się żółta kontrolka w kształcie silnika a samochód traci moc zaraz po odpaleniu na benzynie , kiedy ruszam i zaczynam przyspieszać nawet z pedałem w podłodze zaczyna się dusić i traci moc , po kilku kilometrach załącza się gaz i jest już wszystko ok. Po pokonaniu 10km na gazie przełączam znów na benzynę przed zgaszeniem i już jest wszystko jak powinno oraz nie ma żadnych ubytków mocy. <dupa> Proszę bardzo o pomoc , ponieważ poprzednim samochodem była alfa romeo 147 która mnie zrujnowała finansowo , kupując mazdę liczyłem na legendarną niezawodność . . <nauka>
dawson

Postprzez zadra » 20 mar 2015, 23:15

Zglos sie na diagnostykę,ew sam sprawdź błędy-powinieneś dowiedzieć się dlaczego świeci się kontrolka po odpaleniu.
Jak już dowiez się co nie tak,to napraw, albo nwpisz w tym temacie to koledzy pomogą.
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]

staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Forumowicz

Od: 27 cze 2007, 18:07
Auto: HONDA civic VIII
1,8 Stoczterdzieścikuniów z maską gazową na pyskach ciągnących sedana :-P

Postprzez pawelek_krak » 22 kwi 2015, 12:10

Dobre z tą alfa ja miałem 156 i też mnie chciała zrujnować finansowo i psychiczne he he
Forumowicz

Od: 6 wrz 2009, 17:11
Auto: Mazda Mx 3 1.6 16v

Postprzez bubul24 » 21 paź 2015, 11:14

witam ja bym zaczął od kontroli wtryskiwacza dlatego że miałem poodobny przypadek na gazie pracuje równo aż miło a n benz. ni chuchu no i zaczęło się szukanie gdyby to był wypadający zapłon to objaw czy uszkodzenie cewek zapłonowych musiałby palic i na gazie zle ale zacznij od sprawdzenia wtrysków często się zdarza że wtryski po prostu siadają przy gazie .
Początkujący

Od: 26 wrz 2015, 19:39
Auto: mazda 323 BJ 1,5 cm 16V 99r.