Mazda 323 F 1.5 benzyna
Strona 1 z 1
Witam. Jestem posiadaczem Mazdy 323f problem jaki mam z nią jest duszenie się rozgrzanego silnika na 2,3biegu.Po ostygnieciu silnika odpala normalnie. Świece, kable, filtr paliwa i powietrza wymieniony oraz przepływka. Jeśli to może pomóc to zaczęło się to dziac po wymianie filtra powietrza. Co może być jeszcze przyczyną tego dlawienia.
-
Tynek
A na innych biegach jest okej?
to problemy z odpaleniem na ciepłym też ma?
na początek posprawdzaj może jakieś podciśnienie się odłączyło, może przepływka niepodpięta, no i reset kompa
Tynek napisał(a):Po ostygnieciu silnika odpala normalnie
to problemy z odpaleniem na ciepłym też ma?
na początek posprawdzaj może jakieś podciśnienie się odłączyło, może przepływka niepodpięta, no i reset kompa
Po pierwsze primo-REGULAMIn-przenoszę do działu silniki benzynowe
Po drugie primo-przepływki w tych autach są niezniszczalne praktycznie,wystarczy czyścić.Sprawdż czy ''łezka'' w tej co założyłeś jak i w starej nie jest oblepiona brudem
Po trzecie primo-do sprawdzenia podciśnienia i czujnik temp podający info do ECU(jak jest walnięty to na desce pokazuje normalnie bo za to odpowiada inny czujnik,a komp yśli cały czas że auto zimne i zalewa zupą jak na ssaniu)
Po czwarte primo ultimo- zapłon.Bardzo często problem z cewką pojawia się dopiero po rozgrzaniu.Można kupić zamienniki mobiletrona w dobrej cenie(ok 150zł sztuka)
Po drugie primo-przepływki w tych autach są niezniszczalne praktycznie,wystarczy czyścić.Sprawdż czy ''łezka'' w tej co założyłeś jak i w starej nie jest oblepiona brudem
Po trzecie primo-do sprawdzenia podciśnienia i czujnik temp podający info do ECU(jak jest walnięty to na desce pokazuje normalnie bo za to odpowiada inny czujnik,a komp yśli cały czas że auto zimne i zalewa zupą jak na ssaniu)
Po czwarte primo ultimo- zapłon.Bardzo często problem z cewką pojawia się dopiero po rozgrzaniu.Można kupić zamienniki mobiletrona w dobrej cenie(ok 150zł sztuka)
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Strona 1 z 1