Jaki rozmiar opony na R 15
Strona 1 z 1
Mam alusy 7J15xH2 et35 – na nich obecnie jest opona 195/50/15 z racji zużycia już tych gum chciałbym kupic nowe , a z racji że taki rozmiar jak mój obecny jest dośc drogi to chciałbym zapytać jakie inne rozmiary mogę bez problemu założyć ? z tabelki którą zamieścił SuchaR83 na 5 stronie tego wątku wychodzi że na tę felgę wejdą szerokości od 185 do 225 , ale jaki profil założyć żeby było dobrze , jakby mógł ktoś powiedzieć coś kto na takim rozmiarze i alufeldze 7 jeżdzi . Myślałem o 195/60/15(tańsze i troche lepiej będa tłumić nierówności niż obecne 50) ale czy nie bedzie obcierało przy obciązeniu kompletem osób w BJ?
no właśnie profil 55 jest dużo droższy od 50 , a ja chciałem troche wiekszy profil żeby nie czuć było tak bardzo dołów i wszelkich nierówności, dlatego myślalem czy dało by rade na moja felge założyć 195/60lub 65 . kropekm u Ciebie mówisz że nie obciera ale widzę w avatarze twoim że masz BA , a ja Bj a nie wiem jak jest z nadkolami czy są takie same w obu modelach czy w Twoim może jest większe. Jeżdząc samemu może by nie obcierało , ale ciekawe jak po zapakowaniu 5 osób
Wiem ze napewno na 55 nie obciera w bj. Moj ojciec ma bj i wlasnie na 55 jezdzil i bylo ok. Ale z racji prawie dwukrotnej roznicy w cenie zmienil na profil 50 i tez nie narzeka. Nie wspominal, ze dokuczaja mu mazurskie drogi. Ja u siebie nie odczuwam roznicy jesli chodzi o dziury mimo roznicy w wielkosci kol miedzy zimowkami a letnimi. Jedyne co to na letnich lepiej przyspiesza. Ale to tez pewnie dlatego ze sato dwa rozne rodzaje opon 
no to fakt cena 55 powala, chyba zostane przy profilu 50.Zastanawia mnie tylko czemu między profilem 50 a 55 jest taka duża różnica cenowa.
karmazyn33 napisał(a):Zastanawia mnie tylko czemu między profilem 50 a 55 jest taka duża różnica cenowa.
mała popularność
karmazyn33 napisał(a):cena 55 powala,
jak cierpliwie poszukasz to znajdziesz, kupowałem na raty po dwie i jedna para wyszła mnie 440, a druga 400, co prawda nowe roczne leżaki, ale lepsze to niż niewiadome używki
Poczekam i poszukam , może coś wpadnie z nienacka tak jak mówisz , a jak nic nie będfzie to kupie takie jakie mam teraz tzn 195/50/15
Strona 1 z 1