Witam Serdecznie,
Mam pewien problem ze swoją Mazda 323f 2001r 1.6 benzyna. Podczas ruchu kierownica cofa się powietrze z kolektora ssącego do filtra powietrza.
Czy ktoś jest wstanie mi pomoc lub zna przyczyną ?
Pozdrawiam
Bartek
Cofanie powietrza z kolektora ssącego do filtra
Strona 1 z 1
stark85 napisał(a):Podczas ruchu kierownica cofa się powietrze z kolektora ssącego do filtra powietrza.
czekaj bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić

A po czym to stwierdziłeś. Też ciężko jest mi to wyobrazić. Co ma wspólnego jedno z drugim. Wyjmij filtr powietrza, zapal i zobacz czy zjawisko wystąpi. Niech druga osoba pokręci kierownicą a ty słuchaj pod maską co się dzieje.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
no tak zrobiłem,
zdjąłem pokrywę filtra powietrza, druga osoba kręciła kierownicą a z kolektora ssącego wylatuje powietrze.
Pierwotnie myślałem ze mam uszkodzona końcówkę dróżka kierowniczego. Pojechałem do mechanika. Powiedział ze wszystko ok z zawieszeniem. z drugiej strony sądził że jest luz na układzie kierowniczym.
Okazało się że wszystko ok. A dźwięk który przypominał uszkodzenie drążka. Wyrzucające powietrze z kolektora ssącego.
Brzmi to dziwnie, ale tak to wygląda. 2 mechaników zwariowało.
zdjąłem pokrywę filtra powietrza, druga osoba kręciła kierownicą a z kolektora ssącego wylatuje powietrze.
Pierwotnie myślałem ze mam uszkodzona końcówkę dróżka kierowniczego. Pojechałem do mechanika. Powiedział ze wszystko ok z zawieszeniem. z drugiej strony sądził że jest luz na układzie kierowniczym.
Okazało się że wszystko ok. A dźwięk który przypominał uszkodzenie drążka. Wyrzucające powietrze z kolektora ssącego.
Brzmi to dziwnie, ale tak to wygląda. 2 mechaników zwariowało.
- Od: 2 lis 2012, 19:11
- Auto: Mazda 323F 1.6l 2001 r.
Tez mam to samo. Pisałem o tym kiedyś ale tez nie wiedzieli. Po wyciagnieciu filtra o wiele bardziej to słychać. Wtedy przy kręcenia kierownicą słychać takie głuche pukniecia z obudowy filtra. Od roku to mam i nic sie nie dzieje. W innym aucie zjawisko podobne
moze sie myle ale a kolektora ssacego idzie waz do serwa.kiedys mialem problemy z praca silnika przy kreceniu kiera w kadecie,okazalo sie ze ten wezyk byl dziurawy.
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Strona 1 z 1