Witam, Mam do was taką prośbę jak ustawić idealnie czujnik położenia wału gdyż byłem zmuszony go odkręcić i nwm dokładnie jak on ma tam byc (pod jakim kątem mniejwięcej)
Dane pojazdu mazda 323F BJ rok 2001 pojemnosć 1324cc (1.3i 16V) moc 73KM TYP silnika SOHC
nie, chodzi mi o czujnik położenia wału, czy ktos go regulował czy nie to nwm ale napewno jeżeli zmieni się kąt jego ustawienia to swieci kontrolka od silnika dlatego pytam w jakim on optymalnym położeniu powinien się znajdować bo skoro przy zmianie jego położenia kontrolka się zaswieca tzn że w jakis sposób musi sie go dać ustawić zeby działał poprawnie
Jak może nie być czujnika położenia wału?? przecież ten silnik odpalał by i chodził by jak by mu pasowało, nawet w skuterach 2T i 4T są te czujniki wiec wg mnie musi być:)
U mnie mechanik rozpiął przy wymianie pasków klinowych i go urwało. Cały czas świeci silnik. była by możliwość podesłanie zdjęcia gdzie on ma być zamontowany bo, mechanik go nie umiał znaleźć i mi chce wmówić, że tam go nie było choć jest wtyczka i wiem że był. Jak jest opcja to proszę na e-mail qwas@mixbox.pl