Co sie stanie jesli zaloze inny profil gumy niz zalecany zamiennik
felgi mazda
Strona 1 z 1
Mysle nad zalozeniem nowych felg no mx3 – seryjnie mam felgi 14" z gumami 185/65 chcialbym zalozyc felgi 15 calowe z guma np 195 .... jaki bedzie odpowiedni profil gumy ? a jaki przy oponie 205 ?
?
- Od: 24 lis 2004, 14:57
- Auto: mazda mx3
Predkosciomierz bedze Cie oszukiwal.
Jesli srednica kola bedzie za mala to predkosciomierz bedzie pokazywal ze jedziesz wolniej niz w rzeczywistosci.
Jesli za duza srednica kola to bedzie pokazywal ze jedziesz szybciej niz w rzeczywistosci
Jesli srednica kola bedzie za mala to predkosciomierz bedzie pokazywal ze jedziesz wolniej niz w rzeczywistosci.
Jesli za duza srednica kola to bedzie pokazywal ze jedziesz szybciej niz w rzeczywistosci
Prawdziwy mężczyzna powinien posiadać wał a nie jakieś tam przeguby :P
- Od: 16 lis 2003, 12:35
- Auto: CLS320 CDI
Główno-dowodzący LOŻY VIP'ów
- Od: 25 sie 2004, 12:23
- Auto: Passat B7
RULES napisał(a):Predkosciomierz bedze Cie oszukiwal.
a nie przypadkiem odwrotnie? sprawdzalem tez tu
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
i wychodzi, ze przy oponach 215/45/17, gdy licznik pokazuje mi 100 km/h to w rzeczywistosci jade prawie 105 – chyba, ze cos przekrecilem...
rozumiem, ze ta roznica ma ten wplyw na ilosc przejechanych km, czyli jesli pokazuje mi licznik, ze przejechalem 100 km, to w rzeczywistosci zrobilem wiecej?
- Od: 4 sty 2005, 02:12
- Auto: Mazda MX-3 : 1.8 : V6
Strona 1 z 1