Mam duży problem i nie wiem jak go rozwiazac... Prosze was o pomoc i porady.
Wiec tak, jakies pol roku temu kupilam Mazde mx-3 z utomatyczna skrzynia biegow. ( 1993r ) Wszystko bylo pieknie i cudownie, mazdzioszka jezdzila i spisywala sie na medal, naprawde nie mialam do niej zadnych zastrzezen. Po jakis 3-4 mc zaczelo cos fiksowac mi w skrzyni. Rzucala jak zmienialy sie biegi, pozniej z wielka trudnoscia zmieniala wogole biegi, pojechalam na warsztat i wymienilam olej w skrzyni. Przez jakis czas bylo ok., ale poo kilu dniach znow bylo to samo, a pozniej to wogole skrzynia tak jakby sie wylaczala i przestawala jechac bo biegi sie nie zalaczaly. Musialam sie zatrzymac, wylaczyc ja i wlaczyc i ruszalam i po kilku km znow mi sie to robilo. Podczas jazdy potrafilam tak stawac nawet z 8 razy.. ;/ teraz mam juz pieniadze na naprawe ale nie wiem co mam zrobic. Dac ta skrzynie do regeneracji – ale boje sie ze po jakims czasie znow sie zepsuje, kupic nowa automatyczna skkrzynie ( znaczy sie uzywana ale dzialajaca ) ale boje sie ze kupie jakis bubel ktory sie zepsuje ;/ czy moze przeobiic mazde na manuala. Co o tym sadzicie