czy moze mi ktos pomoc co to moze byc ze nie wchodza mi biegi 2,4 i R.
zaczelo sie dziwnie jechalem autostrada wszystko ok zajechalem na stacje stanolem, wrzucielem 1 dojechalem do ronda ruszam 1 i zmiena 2 i juz nie weszla, do domu dojechalem ale tylko jak pisalem wyzej 1,3,5. dolne biegi wchodza ale tak jak by nie do konca. bylem pod autem i niby wszystko ok. mozecie mi powiedziec jak ewentualnie to zrobic gdzie szukac co jest nie, tak regulacji nie znalazlem. moze jakies foty??
problemy ze skrzynia biegow 1,3,5 wchodza a 2,4 i R juz nie!!!
Strona 1 z 1
Zwróć uwagę, że biegi które Ci wchodzą to te "do przodu". Zacząłbym od sprawdzenia lewarek zmiany biegów i podążył w stronę skrzyni. Ewentualnie odkręciłbym drążęk przy samej skrzyni i zobaczył czy to wina samej skrzyni czy przeniesienia lewarka.
- Od: 10 gru 2005, 13:12
- Auto: Mazda 626 GE FS 93`& KL 92`
troche bylo zrobione ale dalej nie jest tak jak ma byc
wymienilem tulejki od lewarka i te co sa przy skrzyni jest troche lepiej bo biegi juz prawie wchodza jest juz dentysta a wczesniej nawet tego nie bylo
pytanie do was znalazlem regulacje tylko tam sa 2 srubki i teraz ktora jest ktora jedna jest przod tyl a druga chyba boki kotra krecic i wktora strone
pytanie do was znalazlem regulacje tylko tam sa 2 srubki i teraz ktora jest ktora jedna jest przod tyl a druga chyba boki kotra krecic i wktora strone
- Od: 4 sty 2006, 10:43
- Auto: MX-3 1,6 16v DOHC
Elementy metalowo-gumowe, mocujące silnik i skrzynię do nadwozia (tzw. poduszki) dokładnie obejrzyj – czy nie urwało któregoś. Nie do każdego jest dobry dostęp, niestety...
Rzuć okiem na moją relację z wymiany tulejek – tą gumową przy skrzyni też dałeś nową?
Rzuć okiem na moją relację z wymiany tulejek – tą gumową przy skrzyni też dałeś nową?
Trivian napisał(a):Xus napisał(a):czy moze mi ktos pomoc co to moze byc ze nie wchodza mi biegi "przyste" 2,4 i R.
No ladnie zes nabazgrolil:)
Niezly rebus, niestety nie wiem co powiedziec
W maluchu miałem coś podobnego pomogło przesunięcie lewarka (regulacja) bodajże do przodu w "kanale" (tam gdzie są linki od ręcznego i ssania) . Pomogło by tam także regulowanie skrzynią (też przesuwanie ) . Mazda to nie maluch ale może jest tu podobna regulacja ?
- Od: 5 maja 2006, 17:00
- Auto: Mazda Premacy 2.0 DiTD 2002
I w ten sposób dowiedzieliśmy się, że R jest biegiem parzystym albo jak kto woli "przystym"Xus napisał(a):nie wchodza mi biegi "przyste" 2,4 i R
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
nie wiem o co wam chodzi ja nie pisalalem nigdzie ze R jest biegiem "przystym"

Briareos napisał(a):Elementy metalowo-gumowe, mocujące silnik i skrzynię do nadwozia (tzw. poduszki) dokładnie obejrzyj – czy nie urwało któregoś. Nie do każdego jest dobry dostęp, niestety...
ktora gumowa??
Ostatnio edytowano 9 kwi 2015, 22:01 przez Piotrek_154, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zdjęcia na serwer MS
Powód: Zdjęcia na serwer MS
Na zdjęciu są 2 punkty mocowania widoczne – chodzi o ten prawo/góra. Tulejki prawie nie widać, bo jest wbita w końcówkę drążka – jest między drążkiem a śrubą ze skrzyni. Odkręcisz nakrętkę i cały drążek zejdzie ze śruby (acz może to nieco siły wymagać), potem wyciągasz tę gumę. Z tego co pamiętam to w ASO chcą za to 20-coś złotych, więc nie tragedia.
dzieki bardzo za rade jutro jak nie bedzie padac to wejde pod auto i zobacze to co napisales i regulacja sprobuje cos zrobic.
Strona 1 z 1