Konserwacja podwozia

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez kunio2003 » 23 lip 2004, 22:12

Jak w temacie. Co, gdzie, jak, czym, kiedy i czy warto. Z góry dzięki za wszystkie opinie.
kunio2003

Postprzez AleXandeR » 23 lip 2004, 22:37

Słyszałem opinie w jednym serwisie, że konserwacja podwozia niewłaściwym środkiem może powodować wręcz jego szybszą korozje. Chodziło mu o coś na zasadzie, że podwozie jest fabrycznie zabezpieczone i jak ja zamażesz środkiem konserwującym to "nie oddycha naturalnie" :] . Koleś mówił, że najlepiej nie ruszać, chyba że miejsca gdzie zarysujesz itd, ale nigdy całe.
Forumowicz

Od: 1 lip 2004, 21:53
Auto: GE FP '97

Postprzez PT323F » 25 lip 2004, 09:45

Chyba ściany w domu oddychają :).

Też spotkałem sie z opinią ze auta są juz zakonserwowane fabrycznie, ale patrząc na nadkole ze zachodzi mi rdzą (kamyki z opon uderzają) jednak zakonserwowałem sam i mam spokój.

Myśle że w pewnym sensie mechanicy mają racje ale sama karoseria ma garancje na 10 lat a potem trzeba radzic sobie samemu.

Tak przy okazji czy ktoś słyszał o producencie nadkoli plastikowych do mazd w polsce ?

Pozdrawiam
Adam
Adam_pt_323f_bg_b6_16V_Gaźnik
Forumowicz

Od: 26 cze 2004, 21:49
Auto: 323 F 92r B6 16V BG Gaźnik