Konserwacja podwozia
Strona 1 z 1
Jak w temacie. Co, gdzie, jak, czym, kiedy i czy warto. Z góry dzięki za wszystkie opinie.
-
kunio2003
Słyszałem opinie w jednym serwisie, że konserwacja podwozia niewłaściwym środkiem może powodować wręcz jego szybszą korozje. Chodziło mu o coś na zasadzie, że podwozie jest fabrycznie zabezpieczone i jak ja zamażesz środkiem konserwującym to "nie oddycha naturalnie"
. Koleś mówił, że najlepiej nie ruszać, chyba że miejsca gdzie zarysujesz itd, ale nigdy całe.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 1 lip 2004, 21:53
- Auto: GE FP '97
Chyba ściany w domu oddychają
.
Też spotkałem sie z opinią ze auta są juz zakonserwowane fabrycznie, ale patrząc na nadkole ze zachodzi mi rdzą (kamyki z opon uderzają) jednak zakonserwowałem sam i mam spokój.
Myśle że w pewnym sensie mechanicy mają racje ale sama karoseria ma garancje na 10 lat a potem trzeba radzic sobie samemu.
Tak przy okazji czy ktoś słyszał o producencie nadkoli plastikowych do mazd w polsce ?
Pozdrawiam
Adam
Też spotkałem sie z opinią ze auta są juz zakonserwowane fabrycznie, ale patrząc na nadkole ze zachodzi mi rdzą (kamyki z opon uderzają) jednak zakonserwowałem sam i mam spokój.
Myśle że w pewnym sensie mechanicy mają racje ale sama karoseria ma garancje na 10 lat a potem trzeba radzic sobie samemu.
Tak przy okazji czy ktoś słyszał o producencie nadkoli plastikowych do mazd w polsce ?
Pozdrawiam
Adam
Adam_pt_323f_bg_b6_16V_Gaźnik
- Od: 26 cze 2004, 21:49
- Auto: 323 F 92r B6 16V BG Gaźnik
Strona 1 z 1