Felgi 17tki a spalanie i osiągi
Strona 1 z 1
Witam!prosilbym o powazne potraktowanie tematu i z gory dziekuje za kazda odpowiedz...mam takowe mysli zeby w mojej mx-3 zastosowac felgi 17tki jako ze jak kazdy wie auto to ma naprawde duze nadkola i mysle ze powinny sie spokojnie zmiescic co by oczywiscie super wygladalo..mam okazje kupic takie ladne felgi i sie wcale nie spieszy,szerokosc opon jakie tam widzialem to 215 jednak mysle aby zalozyc wezsze i je "naciagnac" – z tym ze nie wiem jakie mozna dac maxymalnie waskie na takiej feldze?!silnik to 1.6 16v wiec nie wiem czy zabieg tez jest warty swieczki jak sie po tej modyfikacji zmieni np.spalanie,przyspieszenie,etc?czy znacznie?no i jak to jest wtedy z tym oszukiwaniem licznikow..w tym momencie mam komplet alusow 15tek..z gory dzieki i pozdrawiam
- Od: 27 sty 2007, 19:50
Jedno co wiem to na 17 jak sie autko rozbuja to idzie jak strzała
W swojej 323F mialem przez tydzien i bylo ok ale spalanie tez troszke wzroslo :/ Nie wiem jak bedzie w mx3:)

- Od: 5 wrz 2006, 16:15
- Auto: 323F BG 1.6 8V 91r.
323F BJ 1.6 16V 01r.
KrystianR w dziale tuning jest link do kalkulatora rozmiaru opony, żeby rozmiar koła się nie zmienił, więc też aby nie było przekłamań licznika. Spalanie na pewno odrobinę wzrośnie, przy 1,6 to pewnie też odczujesz spadek mocy, ale auto będzie pięknie wyglądać. Jeśli felga ma 7,5'' szerokości, to zostaw tak jak jest – 205 możesz naciągnąć, ale opona będzie węższa od felgi i pierwsze otwarcie o krawężnik i już felga nie będzie taka ładna – ja tak mam i będę musiał bardzo uważać
w zasadzie dla MX-3 akceptowalne rozmiary na 17stce to 205/40 lub 215/40
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929

- Od: 7 wrz 2005, 18:06
- Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i
Winetou napisał(a):KrystianR w dziale tuning jest link do kalkulatora rozmiaru opony, żeby rozmiar koła się nie zmienił, więc też aby nie było przekłamań licznika. Spalanie na pewno odrobinę wzrośnie, przy 1,6 to pewnie też odczujesz spadek mocy, ale auto będzie pięknie wyglądać. Jeśli felga ma 7,5'' szerokości, to zostaw tak jak jest – 205 możesz naciągnąć, ale opona będzie węższa od felgi i pierwsze otwarcie o krawężnik i już felga nie będzie taka ładna – ja tak mam i będę musiał bardzo uważaćw zasadzie dla MX-3 akceptowalne rozmiary na 17stce to 205/40 lub 215/40
wielkie dzieki!
co do spalania jakies konkretne info?i czy auto faktycznie w porownaniu z normalnymi felami az tak mocno zamula-czy tak to jest odczuwalne?
p.s zarzuc jakies foty jak masz z 17tkami
- Od: 27 sty 2007, 19:50
Strona 1 z 1