mocowanie sprezyn amortyzotorow

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez Xus » 14 lut 2007, 13:08

od jakiegos czy poszukuje tych mocowan i nigdzie nie mohe ich znalesc servis tez ich nie posiada moze wy wiecie gdzie to dostac?

chodzi mi o element mocujacy sprezyne i amorek z karoseria, bo jak wymienialem jakis czas temu amory z tylu widzialem ze sa w bardzo zlym stanie i ze musze je wymienic. rozmawialem z gosciem ktory moze mi sprzedac uzywane ale jak jest mozliwosc to wolal bym kupic nowe. mam zamiar za jakis czas zmienic sprezyny i oboawiam sie ze nie bede mial jej do czego zamontowac :( pomocy
na 1/4 mili scigaja sie szybkie samochody.....na zakretach szybcy kierowcy...
moje zabawki
Honda <---kilikac i glosowac
Mazda <---kilikac i glosowac

Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 4 sty 2006, 10:43
Auto: MX-3 1,6 16v DOHC

Postprzez Maciek 251 » 14 lut 2007, 16:09

Też tego szukałem i też miałem duuuży problem – nowych nie kupiłem bo nigdzie nie znalazłem, używane niejednokrotnie są w jeszcze gorszym stanie jak te które się chce wymienić – trzeba długo szukać żeby trafić na dobre.
Ja osobiście dorobiłem te elementy z grubej blachy z wykorzystaniem części starych mocowań, wyszło super, później malowanko unikorem i farbą podwoziową i jeżdże na nich do dzisiaj bez żadnych problemów.
Dziwne jest to, że z przodu te mocowania prawie w każdym aucie są w dobrym stanie a z tyłu szczególnie w kole po stronie kierowcy korozja trawi je bez reszty (to także to koło w którym padają czujniki ABS-u, coś w tym musi być) :|
Forumowicz

Od: 27 sie 2006, 18:54
Auto: M6 2,0 CiTD 136PS Exclusive'04

Postprzez Udesky » 14 lut 2007, 21:16

Hehe skad ja to znam. Mialem te same problemy jesli chodzi o tyl, niegdzie niemoglem ich dostac (z dostaniem na przod niemialem problemu) natomiast na tyl kupilem uzywki 2 lewe strony dlatego jedna bylo trzeba nieco dopasowac. W ASO za te czesci chcieli chyba 500zl ale niepamietam czy od kompletu czy od szt. jesli chodzilo o odnowienie to 180zl od sztuki, natowmiast za uzywki dalem 160zl za koplnet i w bardzo dobrym stanie. Moje to sie w rekach sypaly.
164KM@343NM by Mirass (Dynosoft)
Forumowicz

Od: 8 lis 2005, 23:30
Auto: Z5FBA->O1TDI

Postprzez Xus » 15 lut 2007, 16:31

czyli wniosek jest taki ze ASO w Polsce moze wsadzic sobie w pupę? nie wiem zobacze co powiedza w ASO w GB dzieki za pomoc
na 1/4 mili scigaja sie szybkie samochody.....na zakretach szybcy kierowcy...
moje zabawki
Honda <---kilikac i glosowac
Mazda <---kilikac i glosowac

Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 4 sty 2006, 10:43
Auto: MX-3 1,6 16v DOHC