Problemy ze skrzynią biegów 1.6 16v – Stuki w czasie jazdy na biegu
Strona 1 z 1
W skrzyni pojawily sie stuki, jak silnik chodzi a samochod stoi lub jak silnik ciagnie na biegach stuki niewystepują, jednak podczas jazdy chamowanie silnikiem powoduje stuki w skrzyni, jak rownież występują one podczas jazdy na luzie. Stuki napewno pochodza ze skrzyni, wyczuwalne wręcz na drążku. Co moze być ich powodem? W servisie doradzają poprostu cała skrzynie wymienic,jednak może ktoś ma pomysł coby przypadkiem niebyła to drobnostka ktorą uda sie usunąć owiele niższym kosztem? 

Ostatnio edytowano 12 gru 2006, 18:46 przez Hvil, łącznie edytowano 1 raz
"Towarzysze pomożecie?"
"Pomożemy!!
"
"Pomożemy!!

- Od: 9 kwi 2005, 13:25
- Auto: Mazda MX-3 93r 1.6 16v
czesc miałem tak samo
u mnie to był mechanizm różnicowy.
postaw auto na kołki wrzuć jedynkę, pokręć jednym kołem, drugie w tym czasie powinno kręcić się w drugą stronę beż żadnych miejscowch oporów (jeśli jest dobry mechanizm różnicowy).
Pozdrawiam
u mnie to był mechanizm różnicowy.
postaw auto na kołki wrzuć jedynkę, pokręć jednym kołem, drugie w tym czasie powinno kręcić się w drugą stronę beż żadnych miejscowch oporów (jeśli jest dobry mechanizm różnicowy).
Pozdrawiam
- Od: 11 maja 2006, 10:21
- Auto: Mazda MX-3 1.6 B6-DOHC+LPG
może to też być wina łożyska na wałku sprzęgłowym (wewnątrz skrzyni) podobne objawy, spotkałem się z tym w hondzie crx, najpierw wyciągnij skrzynię i ją rozbierz
a potem ocenisz czy nowa
czy części
powodzenia
powodzenia
- Od: 22 gru 2003, 19:26
- Auto: Mazda 323 GTR/Astra 1.4
Strona 1 z 1