Kontrolka hamulca zapala się przy przyspieszaniu
Strona 1 z 1
Moja trojeczka ma czasami dziwne zajawki. Czasami wydaje sie byc zmulona a czasami wariuje ze nie moge utrzymac kierownicy w rekach (uwielbiam ten moment
). do tego kiedy wciskam jej duzo gazu czasami zaswieca sie kontrolka od hamulca recznego ? pomocy
Ostatnio edytowano 6 lip 2006, 19:08 przez radekkm, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 22 maja 2006, 23:35
- Auto: Jest
Sprawdz poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku – jak mało to sprawdz grubosc klocka hamulcowego ....wszystko jest opisane w archiwum tego forum.radekkm napisał(a):do tego kiedy wciskam jej duzo gazu czasami zaswieca sie kontrolka od hamulca recznego ? pomocy
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
no dobra
czy moge prosic o konkretna odpowiedz na moje pytania wiem ze nie mam zielonego pojecia w dziedzinie samochodow ale zakochalem sie w mojej madzi i chcialbym o nia dbac. a was uwazam za fachowcow dlatego zadaje pytania na tym forum a nie gnam do pierwszego napotkanego mechanika
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 22 maja 2006, 23:35
- Auto: Jest
To nie tak. Płynu hamulcowego powinno być pod MAX a nie pod MIN. Dolej go z powrotem!
Zasada jest taka, że jak mruga kontrolka od hamucla, to w pierwszej kolejności sprawdza się poziom płynu hamulcowego i jak jest go niezyt dużo, to dolewa pod MAX.
Gdy to nie pomaga, to sprawdza się stan klocków hamulcowych. Jak się kończą, to się wymienia.
Jeżeli i to nie pomoże, to pozostaje trzeci krok – najbardziej kosztowny, czyli sprawdzenie i ewentualna wymiana tarcz hamulcowych, które mogą już wyglądać, jak żyletka.
Pozdrawiam
..::GofNet::..
Zasada jest taka, że jak mruga kontrolka od hamucla, to w pierwszej kolejności sprawdza się poziom płynu hamulcowego i jak jest go niezyt dużo, to dolewa pod MAX.
Gdy to nie pomaga, to sprawdza się stan klocków hamulcowych. Jak się kończą, to się wymienia.
Jeżeli i to nie pomoże, to pozostaje trzeci krok – najbardziej kosztowny, czyli sprawdzenie i ewentualna wymiana tarcz hamulcowych, które mogą już wyglądać, jak żyletka.
Pozdrawiam
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
A jak się świeci mimo że masz płyn na MAX(dobre klocki, tarcze itp) i na 100% dobry jest zestyk przy hamulcu ręcznym to odepnij kostkę od czujnika poziomu płynu hamulcowego i już kontrolka nigdy nie będzie migac....
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
Witam ja mam identyczny problem! Zaświecała mi sie kontrolka jak dodawałem gazu myślałem że klocki, zmieniłem na nowe i dalej świeci, moze pare razy zgasła, ale ostatnio 3 dni temu przejechałem 3km i zobaczyłem że tarcza jest gorąca, czerwona była, tylne lewe koło cały czas pewnie hamowało... co mam zrobić? troszki stary ten post ale myślę że ktoś odpisze. Pozdrawiam
- Od: 4 mar 2007, 23:44
- Auto: Mazda MX-3 1.6 16V DOHC
Sorki ale nie mogę znaleźć fotorelacji, może mi ktoś pomóc?
Z góry dzięki
Moja Mazdzinka: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=50993 Komentujcie 
- Od: 4 mar 2007, 23:44
- Auto: Mazda MX-3 1.6 16V DOHC
Strona 1 z 1