slabo reaguje na ruchy kierownica
Strona 1 z 1
mam dziwne wrazenie ze mazda mi slabiej reaguje na gwaltowne ruchy kierownica. Przy naglych zmianach kierunkow tyl "plywa", nie czuje przyczepnosci... Taka jazda jakby na bardzo miekkim zawieszeniu... Co wedlug Was moze byc przyczyna i co powinienem sprawdzic. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam
Speed it's all I need
- Od: 29 gru 2005, 13:36
- Auto: mx3 1.6 DOHC wolne :(
brii napisał(a):i ciśnienie w oponach
jestem stalym klientem wulkanizacji gdyz drogi za miastem nie sluza zbyt dobrze mojej madzi
Marcino napisał(a):Moim skromnym zdaniem sprawdź końcówki drążków i amortyzatory ewentualnie wszystkie połączenia tylnego zawieszenia ( czy jakaś śruba się nie poluzowała)
no wlasnie tak przy tyle czuje jakby kolysanie, az sie zatrzymalem zeby sprawdzic czy przypadkiem mi sie kolo jakos nie poluzowalo bo mialem wrazenie ze mi odpadnie
Speed it's all I need
Przetrzepalem dzis zawieche... przod na amorach jak noweczka, a tyl 30% czyli wymiana i to dosc szybka, to wyjasnia efekt plywania. Zdecydowalem sie na KYB gazowo-olejowe czyli takie jak poprzednio, tylko pytanie do Was. Czy macie namiar na jakis sklep gdzie maja normalne ceny a nie 420 zl za sztuke 

Speed it's all I need
eMiX3 napisał(a):Czy macie namiar na jakis sklep gdzie maja normalne ceny a nie 420 zl za sztuke
ja kupowalem amory na tyl ostatnio to najtaniej jak znalazlem to u Smirnoffa ( http://www.carspeed.pl/ )
wiec polecam zakup wlasnie tam

- Od: 23 wrz 2004, 21:48
- Auto: Mazda MX-3 1.6 16V
Odświeżam temat żeby nowego nie tworzyc.
Od kilku dni samochód wyraźnie słabo zaczął reagowac na ruchy kierwonicą. Zgodnie z sugestiammi znalezionymi w kilku wątkach podjechałem do diagnosty na badanie amorów- wyszło 76-79%, diagonosta stwierdził też że z końcówką drążka wszystko ok.
Jaka jeszcze może byc przyczyna tego problemu?
Od kilku dni samochód wyraźnie słabo zaczął reagowac na ruchy kierwonicą. Zgodnie z sugestiammi znalezionymi w kilku wątkach podjechałem do diagnosty na badanie amorów- wyszło 76-79%, diagonosta stwierdził też że z końcówką drążka wszystko ok.
Jaka jeszcze może byc przyczyna tego problemu?
Fides et Ratio
- Od: 7 sty 2006, 18:53
- Auto: 323C 1.3,1997, 626 1996 FP
Strona 1 z 1