Witam.
Mam Mazdę MX-3. Strasznie podnoszą mi się obroty, jak dodaję dynamicznie gazu a samochód nie chce się zbierać, dopiero jak lekko odpuszczę, wskakuje na takie, jak powinny być i muszę systematycznie przyspieszać, żeby nie podskoczyły znowu. Wrażenie jest podobne do tego, jak jazda na pół-sprzęgle. Co to może być? Macie jakieś koncepcje? Porady?
I pewnie jak chcesz z piskiem ruszyć, to też nie ma na to szans...
Zadbaj o wymianę sprzęgła
Zadbaj o wymianę sprzęgła
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Nie, to nie sprzęgło, wydaje mi się, że to będzie łożysko w tylnym kole...
jasne, że sprzęgło.
Pozdrowienia.

Pozdrowienia.
ŚWIECĄC WŁASNYM PRZYKŁADEM POPRWAWIASZ BILANS ENERGETYCZNY KRAJU!!!!!!!!!
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
???????????FAJNY MAM AVATAR, NIE
????????????
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
- Od: 19 sty 2004, 16:52
- Auto: FORD FOCUS 1.8 16V KOMBI
Panowie, nie bądźcie tacy uszczypliwi, kolega uho dzisiaj do nas dołączył i jeszcze źle o nas pomyśli...
Swoją drogą ja myślę, że to kwestia niskiej jakości paliwa, pewnie na Tesco się tankuje
Uho, chłopie zmieniaj sprzęgło.
Mały test pomoże, na postoju zaciągnij ręczny. Jedyneczka i próbuj ruszać nie zwalaniając ręcznego. Wnioski wyciągniesz sam.
Swoją drogą ja myślę, że to kwestia niskiej jakości paliwa, pewnie na Tesco się tankuje
Uho, chłopie zmieniaj sprzęgło.
Mały test pomoże, na postoju zaciągnij ręczny. Jedyneczka i próbuj ruszać nie zwalaniając ręcznego. Wnioski wyciągniesz sam.
- Od: 13 lis 2004, 20:05
- Auto: Mazda 3 BK 2.0 2007
Sytuacja wygląda następująco. Gdy mój tato bierze się za wyprzedzanie i trzeba trochę wcisnąć w gaz silnik dostaje wysokich obrotów co słychć wyciem silnika ale prędkość nie wzrasta. Bardzo dziwna sytuacja. Jeżeli trzeba szybciej jechać to stopniowo dodaje się gazu gwałtowne przyspieszenie nie wchodzi w grę. Jest to dość niebezpieczne zachowanie zwłaszcza przy wyprzedzaniu. Auto ma już trochę latek rocznik 92r 1.8i i 144KM + sprężarka. przejechane 420 tys. bez konkretnych napraw. Wymieniane tylko są części eksploatacyjne jak olej, filtry , świece, rozrząd, amory, sprężyny, przewody, klocki. Tylko to było do tej pory wymieniane. Auto jeździło beż zażutów.
Mamy trochę sentymentu do tego auto bo to było nasze pierwsze porządne auto i fajnie by było jakby dało się je postawić na nogi.
Proszę o pomoc.
Mamy trochę sentymentu do tego auto bo to było nasze pierwsze porządne auto i fajnie by było jakby dało się je postawić na nogi.
Proszę o pomoc.
Mazda to my.
Strona 1 z 1