MX 3 zmiana skrzyni (automat – manual)
1, 2
Mam pytanie do wszystkich wiedzacych.
Czym się różni skrzynia biegow w mx3 w modelu z silinikiem 1.6. a z silkiiem 1.8 (v6).
Czy napewno nie da sie tego spasowac. Czy przelozenia sa takie same? Czy daloby sie do krzynki z 1.8 wrzucic bebechy tej z motorkiem 1.6.
Czym się różni skrzynia biegow w mx3 w modelu z silinikiem 1.6. a z silkiiem 1.8 (v6).
Czy napewno nie da sie tego spasowac. Czy przelozenia sa takie same? Czy daloby sie do krzynki z 1.8 wrzucic bebechy tej z motorkiem 1.6.
- Od: 18 maja 2004, 12:41
- Auto: corolla TS
Ciezko mi powiedziec czy rocznik jest wazny
Ja ma 96r, 1,8 V6. Dzisaij jade zobaczyc na slask jedna skrzynie.
Jesli mozesz cos popytac bede wdzieczny, nie zaszkodzi. Generalnie problemem jest dla mnie fakt ze nie mam kasy, wiec zalezy ile bedzie kosztowala. Czesto ludzie maja drogo te skrzynie.
thx za zainteresowanie :)
pozdrawiam
Ja ma 96r, 1,8 V6. Dzisaij jade zobaczyc na slask jedna skrzynie.
Jesli mozesz cos popytac bede wdzieczny, nie zaszkodzi. Generalnie problemem jest dla mnie fakt ze nie mam kasy, wiec zalezy ile bedzie kosztowala. Czesto ludzie maja drogo te skrzynie.
thx za zainteresowanie :)
pozdrawiam
- Od: 18 maja 2004, 12:41
- Auto: corolla TS
Witam
Posiadam Mazde MX3 1.6 16V (90KM) Automat i planuje zamianę skrzyni na manualną. Mam już wszystkie części potrzebne do tej zamiany (a przynajmniej tak mi się wydaje ^^).
I tu pojawia się moje pytanie, czy półosie z MX3 Automat będą pasowały do skrzyni manualnej?
(Części do zamiany mam z Mazdy 323F 1.6 16V (90KM))
Posiadam Mazde MX3 1.6 16V (90KM) Automat i planuje zamianę skrzyni na manualną. Mam już wszystkie części potrzebne do tej zamiany (a przynajmniej tak mi się wydaje ^^).
I tu pojawia się moje pytanie, czy półosie z MX3 Automat będą pasowały do skrzyni manualnej?
(Części do zamiany mam z Mazdy 323F 1.6 16V (90KM))
Ostatnio edytowano 20 lut 2011, 14:14 przez Dragne, łącznie edytowano 1 raz
-
Dragne
xD dużo Ci na ten temat nie powiem ponieważ skrzynia przestała działać podczas trasy do domu po zakupie (zostały jej 2 biegi z 4).
-
Dragne
Matador napisał(a):sory za off topa ale muszę zapytać. Jak jezdzi się mazdą w automacie? ma jakiegoś muła? czy jak tam jest?bardzo mnie ciekawi to:)
brawa za OT

-
Ania_TM
Dragne napisał(a):xD dużo Ci na ten temat nie powiem ponieważ skrzynia przestała działać podczas trasy do domu po zakupie (zostały jej 2 biegi z 4).
przy silniku 1,6 16V i skrzyni automatycznej nie ma 4 biegów są 3 i jest nadbieg
- Od: 5 lip 2007, 05:30
- Auto: Touareg V8
automatem jezdzi sie kozak ma lepszego kopa niz manual bo gdy dajesz pedal na maksa to jest nagly zryw malych obrotow na maksymalne i jest niezle wyrwanie z miejsca i rozped tego czegos nie ma w manualu mowie wam
radze sprobowac sie przejechac chodz raz mx3 w automacie jest jeden duzy plus w automacie nie da sie zajezdzic silnika bo skrzynia odcina wczesniej zaplon przy 6500obr/min a manualem mozna cisnac az do konca czerwonego pola
- Od: 5 lut 2011, 13:13
- Auto: mx-3 1.6 16V 107 KM 1995 czerwone skora
Też tak sądze... Jak umiesz dobrze operować biegami to polecisz szybciej na pewno 
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
Powiedzmy, ze mam MX-3 z automatem (aktualnie jest na sprzedaż). Jeździ się całkiem ciekawie, ale nie ukrywajmy, auto jest zmulone. Mam świetne porównanie, do drugiej takiej samej w manualu. Imho za słaby silnik do takiej skrzyni, na dodatek 3 biegowej. Zainteresowanie zakupem jest niestety żadne, dlatego za kilka dni będziemy robić z kumplem przekładkę (mamy trzecią MX-3, rozbitą jako dawce
). O ile będę uczestniczył w całej tej pracy, to postaram się o zdjęcia i opis.
marcin87_19 napisał(a):automatem jezdzi sie kozak ma lepszego kopa niz manual bo gdy dajesz pedal na maksa to jest nagly zryw malych obrotow na maksymalne i jest niezle wyrwanie z miejsca i rozped tego czegos nie ma w manualu mowie wam radze sprobowac sie przejechac chodz raz mx3 w automacie jest jeden duzy plus w automacie nie da sie zajezdzic silnika bo skrzynia odcina wczesniej zaplon przy 6500obr/min a manualem mozna cisnac az do konca czerwonego pola
Łojezu – niezłe fanaberie
To wszystko co opisujesz to tylko wrażenia, tak naprawdę ta skrzynia z MX-3 to straaaaszny zamulacz i mnożnik chlania benzyny dla silnika...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
1, 2