Witam.Mam moja madzie od ponad 8 miesiecy i od kad kupilem ja ten problem mnie irytuje.Na poczatku myslalem ze to tak musi byc ale jednak nie. Problem jest nastepujacy kiedy wrzucam 1 bieg i chce ruszyc daje na 2000-2500 tys obrotow i puszczam sprzeglo ale nie moge jego puscic odrazu czy chwilke przytrzymac jak to benzyniaki tylko musze je trzymac dopoki juz samochod nie bedzie sie dobrze toczyl.jezeli puszcze szybko sprzeglo bedzie nim rzucalo bardzo mocno.uciazliwe to jest w korkach albo gdy jade po nierownym terenie poniewaz jak noga mi skacze na sprzegle to samochodem rzuca.jest jeszcze troche podobnie z drugim biegiem. ale to juz mniej uciazliwe bo tak dlugo nie musze trzymac tego sprzegla.Kazdy kolejny bieg jest ok. wrzucam i odrazu moge puscic sprzeglo i nie ma zadnego problemu.
Bylbym wdzieczny za pomoc.
Długie trzymanie sprzęgła
Strona 1 z 1
Sorki że to powiem ale jezdzic nie umiesz.
2500rpm? to Ty je palisz gdybym tak u siebie zrobił zapewne byłby mały pisk. Nie wiem jak u innych ale na zimnym silniku nie potrzeba mi gazu aby ruszyć na ciepłym to minimalnie dodaje..
Za długo pewnie miałeś diesla
2500rpm? to Ty je palisz gdybym tak u siebie zrobił zapewne byłby mały pisk. Nie wiem jak u innych ale na zimnym silniku nie potrzeba mi gazu aby ruszyć na ciepłym to minimalnie dodaje..
Za długo pewnie miałeś diesla

- Od: 23 lip 2010, 18:31
- Auto: Mazda MX-3 1.6 16V
ej panowie do jakiego samochodu nie wsiade i jest git
niemam problemu z jazda. nie rzuca itp.
ale odkad wsiadlem do tego to mialem problem i to nie tylko ja. ludzie ktorzy dlugo jezdza tez zauwazyli ze to nie normalne.jezeli nie wrzuce mu duzo obrotow to mi zgasnie i taki bedzie final.jak chce jechac na pol sprzegle to tez on tak bulgocze ze juz ma zaraz zgasnac.
ale odkad wsiadlem do tego to mialem problem i to nie tylko ja. ludzie ktorzy dlugo jezdza tez zauwazyli ze to nie normalne.jezeli nie wrzuce mu duzo obrotow to mi zgasnie i taki bedzie final.jak chce jechac na pol sprzegle to tez on tak bulgocze ze juz ma zaraz zgasnac.
-
dzbanek92
ja bym sprawdził a najlepiej wymienił filtr paliwa i powietrza może się dławic na wolnych obrotach a jak jest ciepły to jak zachowują się obroty na wolnych obrotach w jakich wartościach oscylują ?
Ruszysz nim na plaskim bardzo powoli puszczając sprzęgło bez dodawania gazu ?
Ruszysz nim na plaskim bardzo powoli puszczając sprzęgło bez dodawania gazu ?
- Od: 1 kwi 2011, 18:15
- Auto: Mazda MX-3 1.8 V6 24V
Jak jest cieply i naprzyklad ustane na swiatlach to przez chwile utrzymuje sie na 1000 obrotow i zaraz spada troche powyzej 500. Ladnie chodzi tak jak by mialo to byc. nie bulgocze tylko ladnie pracuje.
A na plaskim rusze ale bedzie takie bulgotanie jakby mial zgasnac ale jak juz troche sie napedzi to niby jedzie tylko ze zaraz nim rzuca jak nie dostanie troche gazu.
A na plaskim rusze ale bedzie takie bulgotanie jakby mial zgasnac ale jak juz troche sie napedzi to niby jedzie tylko ze zaraz nim rzuca jak nie dostanie troche gazu.
-
dzbanek92
Strona 1 z 1