Zreszta sam mowisz ze mechanik wbijal tloczek mlotkiem

www.mazdaspeed.pl
Oj weź... pozwolę sobie zacytować tutaj wyraz naszego kolegi Newbie'go: "DRAMAT"Rayen napisał(a):Bardzo proszę o pomoc, szczególnie eksperta Jaksę w diagnozie, bo mam zamiar wziąć mechanika za fraki
Myślę, że taki sam przypadek.Mav napisał(a):Rayen masz pewnie to samo, co u mnie było
Orby napisał(a):Mam problem tego typu, że przy większych prędkościach podczas hamowania szarpie mi kierownicą. Jest to dość uciążliwe, gdyż traci się lekko kontrole nad pojazdem. Byłem u mechanika i sprawdzał mi gałki przy kołach i kierownicy, lecz nie stwierdził żadnych "luzów". Rozważałem również opcję krzywej tarczy hamulcowej, ale w momecie wymiany klocków hamulcowych również to zostało zweryfikowane i wszytko jest w jak najlepszym porządku. Mechanik powiedział mi jedynie, że powodem tego mogą być źle wyważone koła i żebym spróbował jeszcze raz wyważyć koła i wtedy sprawdzić, czy nadal są objawy szarpania. Mi trochę ciężko uwieżyć, że to może być właśnie powodem tego problemu, dlatego właśnie zamieściłem ten temat, chcąc uzyskać jakieś inne informacje, mogące być przyczyną takiego szarpania. Uprzejmnie proszę, że jeżeli ktoś z Was miał taki problem w swojej "MADZI", to aby coś o tym napisał, co może być tego przyczyną i jak sobie z tym poradzić?
Z góry wielkie dzięki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość