Witam,
Niestety po dłuższym okresie miłego użytkowania pojawił sie kolejny problem:–/ mazda poczęła ciąć mi opony niemiłosiernie w pół sezonu do drutów wydarła. Mechanik zdiagnozował to zużyte tuleje wahaczy i zaproponował nowe...cale wahacze! trochę to drogie a w większości samochodów można wymienić same tuleje. Czy kto ma pomysł gdzie można zdobyć same gumy?
Tylne wahacze podluzne i ich tuleje (tak osobiscie to nazwalem bo niewiem)
Strona 1 z 1
pewnie ze można same tuleje chyba mechanika masz leniwego albo nie ma wycicskarki bo sam wahacz to w 15 minut idzie wymienic a z wycisnieciem tuleji trzeba sie troche pomęczyć,zreszta kazdye auto z tego roku ma troche to wyjechane ja bym ustawił tylko zbiezność tyłu i przodu no chyba ze rzeczywiscie masz niezle wywalone te tuleje albo na szrocik i uzywke dostac
- Od: 26 lip 2006, 19:04
- Auto: mazda 626 20 16v xedos 6 20-v6
problem w tym ze w wierzchowiskach w autoryzowanym servisie mi tak rzekli. no sa tak rozwalone ze mi w 4 miesiace opony tnie tylne do drutów. i podobno zbierznosc niepomorze ze to niby wina tego. bylem na stacji diagnostycznej to mi powiedzieli ze prawdopodobnie mozna dostac ale niewiedza gdzie i problem w tym ze gdzie nie zapytam to twierdza ze zapewne są ale gdzie to juz nikt nie jest mądry. Prosilbym o pomoc jak wiesz gdzie to dostac.
"Towarzysze pomożecie?"
"Pomożemy!!
"
"Pomożemy!!

- Od: 9 kwi 2005, 13:25
- Auto: Mazda MX-3 93r 1.6 16v
Jeżeli mowa o tylnym wahaczu wzdłużnym reakcyjnym – nazywanym także drążkiem to:
1. Nie wymienisz tulejek na orginalne bo takowych nie ma – Mazda jako zamiennik przewidziała jako cześć wymienną całe wahacze
2. Jeżeli rozwaliłeś wahacz tak jak zrobiłam to ja to proponuje:
– poszukać używanego na szrocie
– zaglądnąć w mój temat który założyłam odnoście wahacza tylnego reakcyjnego wzdłużnego
– z racji sporych kosztów wymiany wahacza jako części ORI zaglądnąć na stronę www.tedgum.pl
– zadzwonić do nich i zamówić tuleje jako nie ORI zamiennik
Nie ma ORI tulejek do wahaczy do mx3 ...
pozdrawiam i w razie pytań zapraszam na gg
anonimka
1. Nie wymienisz tulejek na orginalne bo takowych nie ma – Mazda jako zamiennik przewidziała jako cześć wymienną całe wahacze
2. Jeżeli rozwaliłeś wahacz tak jak zrobiłam to ja to proponuje:
– poszukać używanego na szrocie
– zaglądnąć w mój temat który założyłam odnoście wahacza tylnego reakcyjnego wzdłużnego
– z racji sporych kosztów wymiany wahacza jako części ORI zaglądnąć na stronę www.tedgum.pl
– zadzwonić do nich i zamówić tuleje jako nie ORI zamiennik
Nie ma ORI tulejek do wahaczy do mx3 ...
pozdrawiam i w razie pytań zapraszam na gg
anonimka
In this white wave I am sinking...
In this silence... In this white wave... In this silence... I believe...
I have seen you, in this white wave, you are silent...
You are breathing in this white wave ...I am free...
- Od: 31 mar 2007, 15:10
- Auto: hmmm nie ma wyjścia, musi być znów mx3...
Dla orientacji, bo już mam, podam ci ceny tulejek w tedgumie – do modelu 1.8v
tuleja przednia do wahacza reakcyjnego wzdłużnego- średnica otworu [12] 35 zł sztuka
tuleja przednia do wahacza reakcyjnego wzdłużnego- średnica otworu [20] 39 zł sztuka (musisz sparwdzic jaka masz srednice)
tuleja tylna do wahacza reakcyjnego wzdłużnego- średnica otworu [20] 52 zł sztuka
tuleja przednia do wahacza reakcyjnego wzdłużnego- średnica otworu [12] 35 zł sztuka
tuleja przednia do wahacza reakcyjnego wzdłużnego- średnica otworu [20] 39 zł sztuka (musisz sparwdzic jaka masz srednice)
tuleja tylna do wahacza reakcyjnego wzdłużnego- średnica otworu [20] 52 zł sztuka
In this white wave I am sinking...
- Od: 31 mar 2007, 15:10
- Auto: hmmm nie ma wyjścia, musi być znów mx3...
Strona 1 z 1