Za wszelkie rady wielkie dzięki
Zawieszenie: Sprężyny do MX-3 od 323F będą pasowały?
Strona 1 z 1
Czy Mazda MX-3 ma takie same sprężyny, jak Mazda 323F
Chciałbym na próbę zamontować obcięte sprężyny od Mazdy 323F, żeby zobaczyć, jak wygląda i jak się prowadzi moja MX-3 na takim zawieszeniu... Mogę niedrogo kupić sprężyny od 323F i chciałbym je obciąć o jeden zwój... W przyszłości zamierzam kupić całe kompletne zawieszenie gwintowane, a te obcięte sprężyny, to tymczasowe rozwiązanie...
- Od: 18 maja 2005, 22:02
- Auto: Mazda MX-3 1,8L 24v V6
Czy Mazda MX-3 ma takie same sprężyny, jak Mazda 323F?
Nie pasują, o żadnym obcinaniu nie ma mowy –, inny kształt końcówek. <uszą być takie, jak na oryginalne. Z Poznania też nie radzę kupować (robią na zamówienia), nie znają parametrów sprężyn do MX-3, dają 14 zamiast 13 na zwojach, albo za twarde – przećwiczyłem już to. Szukaj oryginalnych sportowych, można kupić już za 700-800zł za komplet.
jalex
Nie pasują, o żadnym obcinaniu nie ma mowy –, inny kształt końcówek. <uszą być takie, jak na oryginalne. Z Poznania też nie radzę kupować (robią na zamówienia), nie znają parametrów sprężyn do MX-3, dają 14 zamiast 13 na zwojach, albo za twarde – przećwiczyłem już to. Szukaj oryginalnych sportowych, można kupić już za 700-800zł za komplet.
jalex
-
Gość
Hmmm to teraz jestem zmartwiony
moja Madzia dziwnie wysoko stoi na przednich kołach. Tył spoko a przód be. Hmmm czyżby jakieś matherfucker sprężyny ktoś zapodał 
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
chlopaki tak jeszcze w temacie zawieszenia co sadzicie o
http://moto.allegro.pl/item282963233_ma ... html#photo
co to jest za firam ten APEX ? to dobre jest warto kupic ? bo wlasnie chce zmienic sprezyny myslalem wlasnie juz na progresywnymi i sie zastanawiam czy warto kupic te na tej aukcji.

co to jest za firam ten APEX ? to dobre jest warto kupic ? bo wlasnie chce zmienic sprezyny myslalem wlasnie juz na progresywnymi i sie zastanawiam czy warto kupic te na tej aukcji.
- Od: 9 paź 2007, 01:29
- Auto: Mazda mx3 1.6 16V
Strona 1 z 1