Poważny problem i potrzebna szybka pomoc.....zawieszenie??..skrzynia??

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez SALWA » 4 mar 2007, 23:41

...więc tak ... jadąc od dziewczyny coś mi stuknęło w kierownicy i od tej pory musiałem się z nią siłowac żeby nie zjechać z toru jazdy .. krótko mówiąc auto samo skręcało w lewo prawym przednim kołem...i jak stało to też prawe przednie zostawało lekko skręcone w lewo... dojechałem tak do mostu i chcąc ruszyć pod most straciłem jedynkę i coś zamieliło pod maską... wygląda jakbym rozwalił przegub ale koło nie byłoby skręcone i powinny byc biegi wiec co ??... skrzynia ??

Prosze o szybką poradę bo auto mi bardzi potrzebne a nie jest jezdne :/ ..

Z góry dziękuje...
Ostatnio edytowano 5 mar 2007, 00:17 przez SALWA, łącznie edytowano 1 raz
Mazda .. :)
Początkujący

Od: 3 lis 2006, 20:33
Auto: Mazda Mx-3 1.6 16v

Postprzez Łukasz » 5 mar 2007, 00:07

Nie jestem specjalistą,ale ja bym postawił na przeniesienie napędu.Wygląda to tak jak by przegub wewnętrzny razem z półośką wyjechał ze skrzyni. :| Oczywiście to tylko moje (być może mylne) przypuszczenia.Najlepiej wejść pod auto do kanału i sprawdzać po kolei.
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 kwi 2004, 21:52
Auto: Mazda 6 GH MZR-CD Wagon

Postprzez SALWA » 5 mar 2007, 00:18

czyli że możnaby to było włożyć spowrotem i będzie grało ??...

Ps.To jest tak że jak wbije jedynke albo wsteczny to nigdzie nie pojade.. ale auto ma obroty i coś przeskakuje pod maską.. wyraźnie przeskakuje.
Mazda .. :)
Początkujący

Od: 3 lis 2006, 20:33
Auto: Mazda Mx-3 1.6 16v