Witam,
Mam oto taki problem, przywalilem w krawężnik przy 50-60km/h (ale o to tym nie bede pisal bo wstyd) mam skrzywiony [waaaco?](już zdjety) ale mam problem z drązkiem kierowniczynym a bardziej z jego zdjeciem.
Pękł tuż za końcem gwintu do mocnowania końcówki drążka. I moje pytanie jest takie czy da sie wkrecić ten drązek bez zdejmowania calej zwrotnicy (bo taka opcje tylko odszukalem w manualu: zdjecie zwrotnicy i odkrecania za pomoca imadla i klucza kwadratowego). Dostep do tej sruby o gwincie kwadrotwym(tuz za przeglubem) jest ciezki nawet bardzo ciezki, wiec kombinowanie przy tym jest utrudione.
Moje prośby to:
1) Jak macie jakis sposob to piszcie.
2) jezeli nie da sie tego zrobic sposobem, tylko trzeba wszystko zdjemowac to ile to moze kosztowac w serwisie(bo nie mam warunkow do zdjemowania calego ukladu kierowniczego)
tylko ze warszat to dla mnie dodatkowe koszty,laweta,mechanik wiec dla mnie to ostatecznosc
za wszystkie odpowiedzi dziekuje!
ps. przeszukalem forum wiec prosze mnie nie odsylac do wyszukiwarki ale jezeli jakims cudem interesujaca mnie informacja jest jednak na tym forum to prosze mi napisac na PW link a temat odrazu usnąć.
Pozdrawiam[/b]
Drążek kierowniczy – wymiana,jak? [ pękniety drążek kierowniczy ]
Strona 1 z 1
Nie sądze żebyś dał rade odkręcić ten drążek bez zdejmowania całego układu kierowniczego
Co do kosztów, to zapytaj na PW Jakse
Co do kosztów, to zapytaj na PW Jakse
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
....i zapytałJacol napisał(a):to zapytaj na PW Jakse
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):....i zapytał
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
Czekam na fotki tego drązka.( dziękuję )Jacol napisał(a):chyba dobrze
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a): dziękuję
Nie ma za co
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
Ok zapraszam.Jacol napisał(a):Przyjade na totalny przegląd autka
Witam!
Mam podobny przypadek co autor tematu (wstyd się przyznać , ale cóż...) i prawdopodobnie poszedł mi wahacz prawy dolny . W wszystkich sklepach mówią mi, że będzie ciężko znaleźć zamiennik, a oryginał kosztuje 990zł. Mechanik nie jest do końca pewien, czy tylko wahacz a 990 piechotą nie chodzi. Czy można go zastąpić wahaczem z mazdy 323
Mam podobny przypadek co autor tematu (wstyd się przyznać , ale cóż...) i prawdopodobnie poszedł mi wahacz prawy dolny . W wszystkich sklepach mówią mi, że będzie ciężko znaleźć zamiennik, a oryginał kosztuje 990zł. Mechanik nie jest do końca pewien, czy tylko wahacz a 990 piechotą nie chodzi. Czy można go zastąpić wahaczem z mazdy 323
-
Maq
Strona 1 z 1