Olej do manualnej skrzyni biegów MX-3
Strona 1 z 1
Nie wiem czy biedne autko miało kiedykolwiek wymieniany olej w skrzyni, więc postanowiłem to zrobić. Tylko okazuje się, że kupić 75W90 nie jest u mnie w okolicy wcale łatwo. Castrol za 51PLN/litr to lekka rozpusta jak dla mnie. Na stacji Shella dorwałem ich firmowy olej za 47PLN/litr. Ciągle drogo. Dzwonię do sklepu z częściami do aut japońskich – nie mają na stanie, ale mogą mieć jutro hehe. I tu zdziwienie – Shell (ten sam co na stacji) za 34,50PLN/litr. Spora różnica. Tak w ogóle to polecacie Shella?
-
kunio2003
Sam dzisiaj zalałem olej do skrzyni, zalałem bp bo mazda się ugadała z BP i leją to firmowo, wymieniałem w aso ,zapłaciłem po 19 pln/litr od razu lalunia.
ŚWIECĄC WŁASNYM PRZYKŁADEM POPRWAWIASZ BILANS ENERGETYCZNY KRAJU!!!!!!!!!
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
???????????FAJNY MAM AVATAR, NIE
????????????
- Od: 19 sty 2004, 16:52
- Auto: FORD FOCUS 1.8 16V KOMBI
Miałes sam wymieniać ? hehe Za te 19 zł litr to Dextron?wymieniałem w aso ,zapłaciłem po 19 pln/litr od razu lalunia.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Dziękuję niebiosom, że nie brałem się sam za wymianę tego oleju w skrzyni
Dostęp do wlewu po prostu koszmarny. Zalałem 75W90 firmy Midland(?). Nazwa z lekka podejrzana – ale firma podobno dobra. Cena niestety też (43PLN/litr). Niestety nie zniknął hałas pojawiający się przy zimnym silniku i puszczonym sprzęgle
Po rozgrzaniu jest OK, ale na zimnym silniku jest różnica przy wciśniętym a puszczonym sprzęgle (dodatkowe wibracje(?)). To chyba jednak łożysko
Jak mi się skończy sprzęgło to się wymieni wszystko 

-
kunio2003
hehe Jaksa wiesz miałem
ale nie miałem tajmu i policzyli mi 10 pln za wymianę i od ręki a wczoraj wyjeżdżałem kawałek za Radom więc względy inne wzięły górę, ale po rozmowie z tobą pan w aso nie zrobił z wymiany oleju oprecji godnej odpalania głowic nuklearnych, i dał upust na oil taki ze wymiana wyszła gratis

ŚWIECĄC WŁASNYM PRZYKŁADEM POPRWAWIASZ BILANS ENERGETYCZNY KRAJU!!!!!!!!!
???????????FAJNY MAM AVATAR, NIE
????????????
- Od: 19 sty 2004, 16:52
- Auto: FORD FOCUS 1.8 16V KOMBI
No....Prosta sprawa tak jak mówiłem.po rozmowie z tobą pan w aso nie zrobił z wymiany oleju oprecji godnej odpalania głowic nuklearnych,
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Strona 1 z 1