tak wczoraj wszystko wcisnalem
teraz jeszcze zmiana bebnow na tarcze
Problem z hamulcami.
1, 2
Podepne sie do tematu.
Dzisiaj wymienilem klocki ale przy okazji wyciagnalem oba tloczki bo na obu byly dziurawe gumy i lekko podrdzewialy, oczywiscie plyn hamulcowy sie wylal. zalozylem klocki wsadzilem tloczki z nowymi gumami i zaczalem odpowietrzac, najpierw prawy tyl potem chcialem lezy tyl ale urwalem odpowietrznik a z przodu za zadne skarby odpowietrznik nie chce sie odkrecic ani z prawej ani z lewej strony wiec odpowietrzalem przewodami i pojawil sie problem. niby nie ma powietrza w ukladzie i na wylaczonym silniku pedal jest twardy to na zapalonym bierze strasznie nisko a jak podpompuje 2-3 razy to jest ok. Czy w lewym tylnym kole jest powietrze czy moze serwo padlo?? Odpowietrzalem te 3 kola z 7 razy a pedal dalej bierze przy podlodze.
Dzisiaj wymienilem klocki ale przy okazji wyciagnalem oba tloczki bo na obu byly dziurawe gumy i lekko podrdzewialy, oczywiscie plyn hamulcowy sie wylal. zalozylem klocki wsadzilem tloczki z nowymi gumami i zaczalem odpowietrzac, najpierw prawy tyl potem chcialem lezy tyl ale urwalem odpowietrznik a z przodu za zadne skarby odpowietrznik nie chce sie odkrecic ani z prawej ani z lewej strony wiec odpowietrzalem przewodami i pojawil sie problem. niby nie ma powietrza w ukladzie i na wylaczonym silniku pedal jest twardy to na zapalonym bierze strasznie nisko a jak podpompuje 2-3 razy to jest ok. Czy w lewym tylnym kole jest powietrze czy moze serwo padlo?? Odpowietrzalem te 3 kola z 7 razy a pedal dalej bierze przy podlodze.
przewodami przelałeś tylko przewody w zaciskach i tłoczkach jest powietrze
jak odpowietrznik nie chce puścić opukaj go (młoteczkiem) zlej preparatem penetrującym i za 1,5 godziny odkręcisz, tam gdzie się urwał wymień tłoczek albo spróbuj wykrętakiem i po takim zabiegu będzie OK
Pozdrawiam Marcin
jak odpowietrznik nie chce puścić opukaj go (młoteczkiem) zlej preparatem penetrującym i za 1,5 godziny odkręcisz, tam gdzie się urwał wymień tłoczek albo spróbuj wykrętakiem i po takim zabiegu będzie OK
Pozdrawiam Marcin
mx6 ge kl,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
- Od: 12 maja 2007, 20:25
- Auto: punto 1.4 8v......
no nie wiem czy bedzie powietrze bo odkrecilem przewod od zacisku wyciagnalem troche tloczek i zalalem go i jak zalozylem klocki to tloczek sie troche schowal wiec nawet jak zostalo cos powietrza podczas zalewania to powinno go wypchac w momecie wepchniecia tloczka
Witam.
A gdzie miało Ci wypchać to powietrze jak układ jest szczelny?
Odkręcić zacisk. Rozwiercić odpowietrznik tak żeby nie uszkodzić gwintu.
Wkręcić nowy. Jak regenerowałem swoje zaciski to w imadle odkręcałem odpowietrznik.
No i nadspawałem sobie nakrętki bo nie miałem nowych odpowietrzników.
A gdzie miało Ci wypchać to powietrze jak układ jest szczelny?
Odkręcić zacisk. Rozwiercić odpowietrznik tak żeby nie uszkodzić gwintu.
Wkręcić nowy. Jak regenerowałem swoje zaciski to w imadle odkręcałem odpowietrznik.
No i nadspawałem sobie nakrętki bo nie miałem nowych odpowietrzników.
- Od: 17 sty 2010, 12:44
- Auto: MAZDA MX-3 1,8 V6
tez bede probowal w imadle, kupile juz odpowietrzniki i na wszelki wypadek wieksze tez kupilem, jak sie nie uda nie uszkodzic gwintu to przegwintuje na wiekszy, tylko w praktikerze maja gwintowniki topexa a to lipa jest i moze dobie nie poradzic
wiem co to jest wykretak ale tez sa topexa ale tez ich sprobuje, a noz sie nie ukrusza
nastepny problem tylko teraz moja wina, przewiercilem na nowy gwint tylko zrobilem troszke za duzy chociaz gwintownik mial pasowac do odpowietrznika ( 10-1) i teraz ja wkrecam odpowietrznik to sie przekreca. Jest mozliwosc zalania, zalepienia, zaspawania czyms dziury i zrobienie nowego gwintu czy trzeba jeszcze wiekszy zrobic i wiekszy odpowietrznik, chociaz 10 i tak jest duzy a juz nie ma zbyt wiele miejsca na rozwiercanie
ok juz po problemie, hamulce dzialaja az auto deba staje 
1, 2