Byłem dzisiaj w porządnym serwisie w Krakowie i gość mi powiedział, że trzeba wymienić tylne drążki reakcyjne... Co to jest? Do czego to?
Mianowicie tam są zużyte jakieś gumy...
A wszystko zaczęło się od tego, że chcę ustawić zbieżność tylnych kół...
Co to ma wszystko wspólnego ze soba? Trzeba wymienić cały taki drążek, czy można wymienić same te gumy? Znacie jakiś sklep, gdzie to można dostać?
____
MX-3
Tylne drążki reakcyjne – Co to jest?
Strona 1 z 1
Można kupić same tuleje metalowo-gumowe. Znajdź stronę internetową firmy Ted-Gum. Tuleje Ted-Gum'u można kupić również w InterCars'ie. Żeby ustawić zbieżność faktycznie nie może być luzów – miałem to samo.
A jeszcze jedno. Te drążki nazywane są również wahaczami wzdłużnymi m.in. jest tak na stronie Ted-Gum'u. Do każdego wahacza musisz kupić dwie tuleje, przednią i tylną (trochę się różnią).
A jeszcze jedno. Te drążki nazywane są również wahaczami wzdłużnymi m.in. jest tak na stronie Ted-Gum'u. Do każdego wahacza musisz kupić dwie tuleje, przednią i tylną (trochę się różnią).
Ostatnio edytowano 31 mar 2009, 11:48 przez kris_ad84, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 7 wrz 2005, 13:48
- Auto: 323f 1,6 90r
Mechanik powiedział mi, że nie jest pewien, ale ten element występuje jako jedna całość tzn. ten stalowy pręt i gumy... i że najprawdopodobniej będzie trzeba to wszystko kupic... Czy to prawda? Czy jest to element rozbieralny i bez problemu można takie nowe gumy założyć 
Jest jedna rzecz dla której warto żyć .... MAZDA .... i nie liczy sie nic 
- Od: 24 lis 2004, 14:57
- Auto: mazda mx3
Można kupić same gumy zamienniki i wyjmienić same gumy.Pavlikos napisał(a):A czy występują tego zamienniki?
Piszę "można", gdyż nie jest to operacja przewidziana przez producenta.
Osobiście wątpię w jakość i trwałość takiej operacji.
Strona 1 z 1