Wahacz wzdłużny | tuleje
1, 2
napisałem Ci pw, ale od razu po tym znalazłem to
http://archiwumallegro.pl/mazda_mx3_mx3_wahacz_tyl_wzdluzny_czesci-1055924996.html Tylko ze to chyba* nie nowe hmm

^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
no te widziałem i raczej wolałbym nowe, jest gość, który handluje nowymi ale akurat nie ma na stanie i nie wie kiedy będzie miał. Bez problemu da się kupić do 323 i to za 60zł, wyglądają na identyczne ale mogą się różnić minimalnie długością dlatego wolę zapytać
- Od: 26 lis 2010, 12:58
Jeśli jeszcze nie znalazles, przez przypadek znalazlem takie cos
http://aukcjewp.wp.pl/wahacz-mazda-tyl-323-mx3-wzdluzny-colt-volvo-i1382185197.html
na zdjeciu ponizej jest nowka sztuka... mozna zadzwonic i zapytac ;d
Pozdr0
http://aukcjewp.wp.pl/wahacz-mazda-tyl-323-mx3-wzdluzny-colt-volvo-i1382185197.html
na zdjeciu ponizej jest nowka sztuka... mozna zadzwonic i zapytac ;d
Pozdr0
Nie wygląda mi to na wzdłużny, raczej na jeden z dwóch poprzecznych. Jak przerabiałem temat to wywiedziałem się, że wahacz z 323 pasuje do mx-3 1,6, ale do mx-3 1,8 już nie koniecznie (prawdopodobnie pasuje, ale nikt nie próbował
). W mx-3 v6 wahacz jest grubszy i ma o jedną ściankę więcej – jest jakby cały kwadratowy. Ten z 323 i mx-3 1,6 nie jest "zamknięty", ma kształt jakby to powiedzieć... litery "U", w v6 – litery "O".
- Od: 12 cze 2008, 12:34
- Auto: Mazda mx-3 1.8 V6, SGI, 93 r.
Hmm jest tam wzdluzny na zdjeciu przykladowym NIE AUKCYJNYM... Nad zdjeciem przedstawiajacym przedmiot na allegro 
- Od: 19 lut 2010, 16:53
- Auto: Mazda mx3 1.8 v6 1994r
pisałem do tego gościa z allegro i miał tylko jeden. Jutro powinny przyjść te od 323, ja mam mx-3 sohc więc z tego co piszecie powinny być identyczne:)
Brakuje mi jeszcze poprzecznych tych bez regulacji w jakiejś normalnej cenie, jakby ktoś miał namiar to będę wdzięczny
Brakuje mi jeszcze poprzecznych tych bez regulacji w jakiejś normalnej cenie, jakby ktoś miał namiar to będę wdzięczny
da się kupić w tedgumie tuleje do poprzecznego?
kiedyś się i do wzdłużnego nie dało:) jak im wyślesz swój by formę mieli to nie dość ze Ci taniej policzą to będą mieli na przyszłość ja tak zrobiłem kilka lat temu z tylnymi wzdłużnego. Musisz pogadac usmiechnac sie itp:) potargowac:)
"Towarzysze pomożecie?"
"Pomożemy!!
"
"Pomożemy!!

- Od: 9 kwi 2005, 13:25
- Auto: Mazda MX-3 93r 1.6 16v
w takim razie na dniach wysyłam dzięki za info jak mi zrobią to wrzucę foto. pozdr
Witam używki nie chciałem montować bo akurat miałem pęknięty wahacz a muszę mieć auto na chodzie a na allegro nie ma nic w dobrym stanie postanowiłem zaryzykować i zamówiłem wahacz z 323 z 94r
długość jest taka sama średnica tulejek tez pasuje jak ulał jednak poza profilem otwartym jest jedna różnica tuleja o większym przekroju jest trochę krótsza [to ta bliżej] jednak krótsza śruba o 1cm załatwia sprawę.

Demontaż był masakryczny śruba która mocuje wahacz do podwozia była na tyle zkorodowana ze nakrętka kwadratowa obróciła się w blaszce która miała ja utrzymywać jedna przecinakiem odblokowałem te nakrętkę zblokowałem kluczem 21 jednak głowa śruby sie objechała działając kluczem i 1,5m rurką
musiałem śrubę uciąć. po 3h wyciągnąłem wahacz.

długość jest taka sama średnica tulejek tez pasuje jak ulał jednak poza profilem otwartym jest jedna różnica tuleja o większym przekroju jest trochę krótsza [to ta bliżej] jednak krótsza śruba o 1cm załatwia sprawę.

Demontaż był masakryczny śruba która mocuje wahacz do podwozia była na tyle zkorodowana ze nakrętka kwadratowa obróciła się w blaszce która miała ja utrzymywać jedna przecinakiem odblokowałem te nakrętkę zblokowałem kluczem 21 jednak głowa śruby sie objechała działając kluczem i 1,5m rurką
musiałem śrubę uciąć. po 3h wyciągnąłem wahacz.

- Od: 1 kwi 2011, 18:15
- Auto: Mazda MX-3 1.8 V6 24V
Ja kiedyś rówinież zamawiałem wahacz, tylko, że pisało na nim mx3, ale po wyglądzie i po tym jak piszesz, że trzeba krótszą śrubę zamontować to dochodzę do wniosku, że miałem również z 323. Miałem identyczne gabaryty wahacza i pasuje na pewno bo sam na nim jeżdzę już ponad rok ;p a ze śrubą bawiłem się z 30min :p hie Zamówiłem jeszcze ten poprzecznyz tyłu na którym ustawia się zbierzność to z tymi śrubami bawiłem się jak Ty ;p
Emanko
również przechodziłem ten sam problm co kolega w temacie...
Niewidoczna dziura bum i stukotanie z tyłu.
Problem, po tym jak usłyszałem cenę nówki from Japan rozwiązałem wspawaniem nowego wzmocnionego profilu, długość identyczna wszystko gra i buczy
również przechodziłem ten sam problm co kolega w temacie...
Niewidoczna dziura bum i stukotanie z tyłu.
Problem, po tym jak usłyszałem cenę nówki from Japan rozwiązałem wspawaniem nowego wzmocnionego profilu, długość identyczna wszystko gra i buczy
- Od: 30 mar 2010, 18:21
- Auto: Mazda MX3v6
1, 2