Jak ściagnąc tłumik?
Strona 1 z 1
Jeśli tłumik długo nie był ściągany to na pewno na tych uchwytach jest rdza i ściągnięcie może być trudne ale żadnych specjalnych przyrządów nie potrzeba. Najlepiej wjechać na kanał, odkręcić śruby na łączeniach, na pewno będzie łatwiej i możesz delikatnie w tą gumę postukać, musi zejść.
jezeli chodzi o te gumy mocujace tlumik do podlogi to czasami trzeba troche samozaparcia zeby je zdjac.ja mialem ori wydech i po 15 latach zdjecie gum zajelo mi pol godziny.
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Nie wiem ktora czesc tlumika chcesz spawac ale jesli koncowa to proponuje ja najpierw odkrecic a potem sciagac z gum.
W celu sciagniecia z gum jesli sa zbyt twarde mozesz pomoc sobie delikatnie mlotkiem stukajac w gume.
Kiedy pospawasz to i tak dasz nowa uszczelke i sruby.
Operacja wymiany tlumika koncowego dydykowanego pod MX-3 zajela memu mechanikowi niecale 10 min.
Moj tlumik byl od nowosci i przezyl prawie 17 lat
W celu sciagniecia z gum jesli sa zbyt twarde mozesz pomoc sobie delikatnie mlotkiem stukajac w gume.
Kiedy pospawasz to i tak dasz nowa uszczelke i sruby.
Operacja wymiany tlumika koncowego dydykowanego pod MX-3 zajela memu mechanikowi niecale 10 min.
Moj tlumik byl od nowosci i przezyl prawie 17 lat
- Od: 8 kwi 2008, 09:00
- Auto: BMW X3 E83 3.0 i
Patrząc na niektóre tematy to śmiac mi sie chce...:-D są tak banalne ze głowa mała. To i tak ze jeszcze nie zauważyłem tematu pt: jak odkręcić koło. Dziekuje Bogu ze nie dał mi dwóch lewych rączek i tą górną część ciała do myślenia.
- Od: 15 maja 2012, 20:31
- Auto: była:MAZDA MX3 1.6 DOHC EC 1994
jest:Peugeot 206 1.4 hdi
będzie: MAZDA 6 ;D
Strona 1 z 1