witam.
Mam taki problem, jak ruszam samochodem przy kolach skreconych max w lewo to jest odglos jakby gietego, chroboczącego metalu... Przy ruszaniu prosto albo na kolach w prawo nie ma problemu. Myslalem ze to przegub zewnetrzny lewy – wymienilem – zrobilo sie troche ciszej ale odglos dalej jest... Czy skrzynia moze sie tak zachowywac jak mechanizm roznicowy pada?
przegub, mechanizm roznicowy czy co?
Strona 1 z 1
sprawdz tez przegob wewnetrzny 
-323 BF E3 jest x18xe
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
:D
- Od: 10 wrz 2008, 08:49
- Auto: Seat Ibiza ASZ :)
Siema
A oglądałeś poduszki kolumny i końcówki drążka
Niby powinny pukać tak samo w lewo jak i w prawo ale warto zobaczyć jak już skrzynie wyciągałeś to przy tym
drobna sprawa
Pozdr.
Siera
A oglądałeś poduszki kolumny i końcówki drążka
drobna sprawa
Pozdr.
Siera
- Od: 16 sty 2009, 20:02
- Auto: RX-8 1.3
Sprawdź łożysko w piaście. Nie tak dawno temu miałem podobna sytuację, z tą tylko różnicą, że chrobotało dokładnie tak samo przy jeździe na wprost jak i przy skręcaniu. Co więcej nie był to typowy głos jaki jest przy padniętym łożysku (łożysko zwykle "huczy", przy skręcie huk się nasila, u mnie zaś było chrobotanie), co spowodowało nieco niepewności. Podejrzewany był mechanizm różnicowy, ale to nie było to, przegub też był cały. Po wymianie łożyska wszystko wróciło do normy.
ja jak cofałem na max kolach w lewo lub prawo to mi strzelało i to był dolny sworzeń popatrz czy masz cale:)
pozdrawiam
pozdrawiam
- Od: 18 sty 2010, 21:32
- Auto: Była Mazda MX-3
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
jest Fiat Coupe 2.0 20v 147KM
Strona 1 z 1