Witam,
Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
A więc, gdy odpalam auto świeci mi się lampka ABS, (czasami), co by znaczyło, że ABS jest nie sprawny i wtedy słyszę dziwne buczenie po lewej stronie auta z przodu.
Co to może być i czy da rade to jakoś naprawić?
Zaznaczę że gdy dźwięk ustanie ABS działa normalnie. Gdy słyszę ten dźwięk i zgaszę silnik buczenie nie znika od razu tylko po pewnym czasie.
pompa ABS – buczenie
Strona 1 z 1
domyślam sie że buczenie to pompka od ABS. Jeśli zapalasz auto z wciśniętym pedałem hamulca, to po zapaleniu auta i puszczeniu pedału hamulca słychać przez chwilę pompę. Przynajmniej ja tak mam. Lampka gaśnie po puszczeniu pedału i zadziałaniu pompki?
- Od: 14 wrz 2006, 08:48
- Auto: Była Mazda mx3, jest Alfa Romeo 156
benio napisał(a):czyli muszę na diagnostykę jechaćpytajnik
Nie.Możesz to zrobić samemu:
http://www.mazdaspeed.pl/web/warsztat/warsztat.php?c=obd
Grafit też mi się wydaję że to pompa tylko że nie zawszę mi się wyłączy to bucznie. Dopiero po kilku razach jak auto odpalę. Nie wiesz w którym miejscu ona jest i czy można jakieś styki tam przeczyścić bo to mi wygląda na coś jakby nie łączyło.
- Od: 6 kwi 2009, 12:27
- Auto: Mazda MX3 1993 poj.1.6 LPG
Borys szukałem na forum i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Jeśli możesz mi pomóc prosiłbym o odpowiedni temat który już był. Właśnie Lukano nie mam pewności czy to pompa ale chyba ona się wiesza bo jak gasze silnik to dalej chodzi pompa i musze klamre z akumulatora ściągać żeby się pompa wyłączyła bo innego sposobu nie ma a jak podłacze spowrotem akumulator to dalej wyje niemiłosiernie(to buczenie mnie już dobija).
- Od: 6 kwi 2009, 12:27
- Auto: Mazda MX3 1993 poj.1.6 LPG
Strona 1 z 1