pozdrawiam
Przeciekająca podłoga – co robic?
Strona 1 z 1
Od pewnego czasu, po deszczu , szczególnie na tylnych dywanikach, od strony kierowcy pojawia mi się woda, słyszałem ze w niektórych samochodach są jakieś korki w podwoziu czy coś takiego, czy takie coś morze być również w Mazdzie ? Jesli nie ma żadnych korków to gdzie szukać przecieków, od spodu nic nie widać
muszę chyba zdjąć tapicerke i ten temat od środka rozpracować
pozdrawiam
pozdrawiam
- Od: 17 kwi 2009, 14:20
- Auto: Mazda MX-3 1.8i V6 24V – EC K8
Korków w podwozi raczej nie ma. Jak już to w drzwiach.
Jak to w mx-3 ja bym stawiał na uszczelki drzwi. Jak masz czas zejmij tapicerke popatrz skąd może lecieć woda.
Jak to w mx-3 ja bym stawiał na uszczelki drzwi. Jak masz czas zejmij tapicerke popatrz skąd może lecieć woda.
Lukano napisał(a):Korków w podwozi raczej nie ma
A właśnie że są

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
drzwi wykluczam od razu, mokro jest bliżej środka a nawet bardziej w rogu miedzy kanapą a tunelem. obawiam się ze po częstych przejazdach po "śpiących policjantach" o które często szoruje podwoziem mogła wytrzeć mi się dziura w podłodze :/
raczej nie w tym miejscu,jak zerkniesz na podłogę to zauważysz że na brzegach jest wyprofilowana,może co najwyżej mogła być przeżarta i gdzieś odpadło 

Moja Trójeczka BK LF
msobecki nie wiem jak w twoim modelu ale u mnie w BJ po deszczu mam ok 1cm wody w kole zapasowym tzn tam gdzie lezy koło , i przyczyna jest taka że brakuje mi zaślepek pod relingi i dodatkowo w którmś miejscu albo spadły węzyki odprowadzające te wode z rynienek albo są dziurawe i to w takim miejscu że zbiera się w kole może u ciebie jest podobna sytuacja ,
powiem Ci że w takim razie ja jestem w lepszej sytuacji bo wystarczy wytrzeć wnęke i juz a ty musisz suszyć.
powiem Ci że w takim razie ja jestem w lepszej sytuacji bo wystarczy wytrzeć wnęke i juz a ty musisz suszyć.
u mnie też w kole się zbierało,ciekło mi przez lampe tylną lewą
oj te mazdy to lubią coś tę wodę w bagażniku 

Moja Trójeczka BK LF
no właśnie zastanawiałem się gdzie podziewa się woda która spadnie np na przednia szybę
w ogole uszczelka od szyberdachu zdaje się skurczyła się bo jej początek nie styka się z końcem, jakieś 3cm jest luzu, możne to przez te szparę zalewa mi podłogę... ale to chyba były by jakieś ślady na podsufitce, a ta jest sucha po deszczu.
szyberdach ma rureczki odprowadzające wodę i rynienki, ja bym stawiał na korozję,sprawdź od spodu czy nie zgniła czasami pod konserwacją bo może być sito
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne
- Od: 12 sty 2009, 11:32
- Auto: Mazda 323F BG 1.6 16V 1991r
ja bym stawial na szyberdach i zapchane rynienki do odprowadzania wody, ewentualnie leci przy uszczelce od tylnej klapy – jeśli by była dziura w podlodze to woda by się wylewała a nie wlewała
- Od: 7 sie 2008, 11:39
- Auto: Mazda 323F BA '96 1,5 STAG
witam miałem ten sam problem u siebie tylko od strony pasażera, podłoga była mokra no i zabrałem sie do sprawdzenia co i gdzie ? No więc tak pierwsze co zrobiłem to wyjąłem siedzenie i wszystko co by mogło mi przeszkadzać by dostać się do podłogi (blachy:) ) jak już wszystko to zrobiłem ujrzałem wodę i na pierwszy rzut oka cała podłogę żadnych dziur, no to zacząłem się drapać po głowie co to i aż wziąłem śrubokręt i zacząłem rysować tą powierzchnie i co było ? było małe sito
gdzie podkład odszedł od blachy i to był tego efekt. Szpachel i troche chęci zrobiło swoje

- Od: 6 kwi 2009, 09:49
- Auto: Kiedyś MX-3 1.8 V6 teraz zielona 323F BA 1.5 16V
Dalacze do tematu, choc sprawa wyglada u mnie troche innaczej.
A mianowicie ja mam problem z woda pod dywanikiem kierowcy. Podczas jazdy po mokrym nie mam wody w srodku tylko jak sobie popada. PRzy probie namierzenia miejsca przecieku zauwazylem ze woda leje sie przy lewym slupku w okolicy podnozka. Czym mozna ewentualnie udroznic odplyw???? Moze ktos pomoze rozwiazac moj problem. Po konsultacji z mechanikiem, ten zaproponowal mi zeby wyjac i zalozyc szybe od nowa. Co o tym sadzicie?
z gory dziekuje za wszelka pomoc
A mianowicie ja mam problem z woda pod dywanikiem kierowcy. Podczas jazdy po mokrym nie mam wody w srodku tylko jak sobie popada. PRzy probie namierzenia miejsca przecieku zauwazylem ze woda leje sie przy lewym slupku w okolicy podnozka. Czym mozna ewentualnie udroznic odplyw???? Moze ktos pomoze rozwiazac moj problem. Po konsultacji z mechanikiem, ten zaproponowal mi zeby wyjac i zalozyc szybe od nowa. Co o tym sadzicie?
z gory dziekuje za wszelka pomoc
Strona 1 z 1