pytam bo mam do wymiany skrzynie biegow w mojej mazdzie i pytanie do was jaki model skrzyni musze szukac?? mam na kompie program o mazdzie ten od Gofneta. i tam sa 2 modele:
F25M-R ten jest opisany ze do B6 DOHC
G25M-Ra ten jest opisany ze do K8 DOHC
a jaki model miala OHC?
bo jak zmienialem przeguby to kupilem do DOHC a sie okazalo ze ja mam od OHC i nie chcial bym miec podobnego problemu teraz. Czy moze OHC i DOHC mialy takie same skrzynie.
Jak skrzynia biegow?? ktory model i gdzie sprawdzic jaki jest teraz??
Strona 1 z 1
czy wie ktos moze czy podjaedzie do mojej mazdy skrzynia od AUTOZAM AZ-3. 1,5 92r
i gdzie znales oznaczenie mojej skrzyni??
- Od: 4 sty 2006, 10:43
- Auto: MX-3 1,6 16v DOHC
93Xus napisał(a):czy wie ktos moze czy podjaedzie do mojej mazdy skrzynia od AUTOZAM AZ-3. 1,5 92r
Sprawdzalem i niepodejdzie Ci jest calkiem podobna do tej od k8 ale ruzni sie troche mocowaniem rozrusznika i paroma szczególami
Pozdro
- Od: 7 sty 2007, 01:02
- Auto: Az3 1.5 16V DOHC i Mx3 V6 1993
witam mam zamiar wkoncu zabrac sie za swoja mazde bo juz stoi troche i caly czas niszczeje. tylko mam do was pare pytan.
1 z tego co czytalem w manualu skrzynia od sohc jest inna niz w dohc(inne oznaczenia)
2 jak zmienialem przeguby i kupilem do dohc to nie pasowaly i mialem szukac innych jak sie okazalo pasowaly z sohc tzn ze pol osie sa z wersji sohc. czy polosie z sohc sa takie sa jak w dohc. pytanie troche glupie ale probuje jakos dojsc do tego jaka mam skrzynie czy od sohc czy dohc. na majej nie ma oznaczenia. a jak bede musial kupic to odrazu taka jak ma byc.
1 z tego co czytalem w manualu skrzynia od sohc jest inna niz w dohc(inne oznaczenia)
2 jak zmienialem przeguby i kupilem do dohc to nie pasowaly i mialem szukac innych jak sie okazalo pasowaly z sohc tzn ze pol osie sa z wersji sohc. czy polosie z sohc sa takie sa jak w dohc. pytanie troche glupie ale probuje jakos dojsc do tego jaka mam skrzynie czy od sohc czy dohc. na majej nie ma oznaczenia. a jak bede musial kupic to odrazu taka jak ma byc.
witam moze i by mnie interesowala tylko narazie nie wiem co jest z moja i czy ja mam skrzynie od DOHC czy od SOHC skoro przeguby mam od sohc jak bede wiedzial wiecej dam znac
czy ktos wie jaki olej do skrzyni lac dzisiaj bede zrzucal skrzynie i jak sie uda ja naprawic to zmienil bym olej
jak by co to równierz posiadam skrzynie do mx3
1,6 16v 107kM 97r
1,6 16v 107kM 97r
FHU Auto-Parts zaprasza na zakupy
Dodaj mnie do ulubionych sprzedających allegro
http://moto.allegro.pl/show_user_auctio ... id=6656996
Najlepsze ceny na nowe opony
!!!!!!!!!!!!!
Montaz i Wywazanie na miejscu!!
Dodaj mnie do ulubionych sprzedających allegro