czesc.
gdzie znajde sensor poduszek powietrznych w mazdzie mx-3 poliftowej?
chociaz zderzenei bylo na tyle niewielkie ze nawet masa mi sie nie znieksztalcila to i tak strzelily mi 2 poduszki powietrzne. Myslicie ze sensor nadaje sie do wymiany czy jest jakas opcja ze bedzie on sprawny?
Jesli jest do wymiany to gdzie go znajde?
Sensor AIRBAG | Gdzie go znajde?
Strona 1 z 1
jeden znajduje się przed chłodnicą i po otworzeniu maski powinno być go widać w okolicach zamka możesz po przewodzie go namierzyć a drugi dokładnie nie pamiętam ale albo schowany pod zderzakiem z lewej strony albo w okolicach kabiny ale nie wiem dokładnie
Szybko nie jeżdżę , po prostu wolno latam!!!
CRX II V-Tec , HONDA ITR just do it
CRX II V-Tec , HONDA ITR just do it
- Od: 28 wrz 2009, 13:00
- Auto: MX-3
Ja dzisiaj dowiedziałem się, że znajduje się on w linii konsoli środkowej, pod ścianą komory silnika. Także, żeby się doń dostać trzeba by rozbierać konsolę środkową. I wygląda to tak mały komputer pokładowy, przykręcone na 2 śrubki. Na własne oczy nie widziałem, tak tylko słyszałem.
Prawda to?
A Ty może piszesz o czujnikach zderzeniowych, czy coś takiego?
Prawda to?
A Ty może piszesz o czujnikach zderzeniowych, czy coś takiego?
"Honda [...] tworzy tak wspaniale maszyny jak CRX, NSX czy... PRELUDE!" – Jeremy Clarkson
- Od: 11 sie 2009, 15:09
- Auto: Mazda MX-3 1.6 DOHC
u mnie dokładnie wygląda tak... nad nogami kierowcy koło przekaźników świateł jest takie pudełeczko z dwoma białymi gniazdami. Oczywiście masz tam wpięte wtyczki (są zabezpieczone). Jeśli chcesz żeby Ci nic nie pikało i nie wyświetlało na tablicy air bagu to poprostu odepnij te wtyczki
ja tak zrobiłem... a tak to po za tym są 3 czujniki poduch jedna na środku (co widać) i dwie po bokach przy zderzaku...
- Od: 24 paź 2009, 14:01
Lukano napisał(a):To wyjaśnij jeszcze co rozumiesz pod sensor i pomyślimy.
chodzi mi o to co steruje poduszkami, kiedy maja wybuchnąć itp.
nie o czujnik który przekazuje sensorowi bodźce, tylko o sensor, który je odbiera i analizuje
tu w linku jest aukcja zakończona ale o to właśnie mi chodzi

"Honda [...] tworzy tak wspaniale maszyny jak CRX, NSX czy... PRELUDE!" – Jeremy Clarkson
Aha, dlatego pytałem.
Dla mnie sensor to czujnik. a steruje sterownik AIR BAG. Ale nie mówię, że mam racę, może mi się tak utarło.
Znajdziesz go gdzieś pod deską.
A w linku to nie jest czasem sensor przeciążeniowy
Czyli czujnik przeciążeniowy ?
Dla mnie sensor to czujnik. a steruje sterownik AIR BAG. Ale nie mówię, że mam racę, może mi się tak utarło.
Znajdziesz go gdzieś pod deską.
A w linku to nie jest czasem sensor przeciążeniowy
Czyli czujnik przeciążeniowy ?
czy to czujnik przeciążeniowy to ja już nie wiem 
mniej więcej wiem gdzie szuka, poza tym trzeba go pono zresetować. Tym zajmuje się tzw. "profesjonalny zakład" więc spytam się ich gdzie to jest
oni muszą wiedzieć
mniej więcej wiem gdzie szuka, poza tym trzeba go pono zresetować. Tym zajmuje się tzw. "profesjonalny zakład" więc spytam się ich gdzie to jest
Strona 1 z 1