Lamy a'la lexusy

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez anieze89 » 19 kwi 2010, 16:47

Witam,

posiadam już mazdę 3 lata i postanowiłam ja jakoś zmienić. Interesują mnie lamy lexusy do tyłu Black, przejrzałam dzis całe to forum lecz większość wątków jest z 2006-2007 r i wszystkie podane linki w nim już nie działają.

Nie mam pojęcia gdzie mogę takie kupić.... szukałam w google ale nic, może ktoś z Was mi pomoże?? wiem, że jest mało miejsc gdzie mozna kupic lampy, przekonałam się o tym w zeszłym tyg. jak kupowałam lampę przednią ( niestety nieszczęśliwy wypadek)...

Moja madzia jest czarna i myślę że po zmianie tych [jakich?] lamp ( a ine bardzo mi się podobają ) uzyska lepszy wygląd :) hmm.. chyba że macie jakieś inne pomysły??
Projektowanie stron internetowych www.deastudio.pl – Agencja Reklamowa
Początkujący

Od: 19 kwi 2010, 16:31
Auto: Mazda MX3 '98 1.6
Mazda 3 sedan '16 2.0

Postprzez GabeekKL » 19 kwi 2010, 17:56

Z tego co sie orientuje to te lampy parują. Wszystkie lampy made in allegro parują. Trzeba mieć szczescie zeby trafic na dobrze sklejony komplet. Chlopaki na forum rozklejali i na nowo sklejali bo po kazdej nocy para za szklem. Jednak wybor nalezy do ciebie ja bym tego sobie nie zalozyl ;) Tutaj gość ma do sprzedania tylko srebrne http://moto.allegro.pl/item999022070_ma ... clear.html, ciekawe tylko czemu chce sprzedac :]
Forumowicz

Od: 17 sty 2010, 17:17
Auto: Mazda 626 GE KL 2,5 V6

Postprzez adidom » 19 kwi 2010, 19:49

Forumowicz

Od: 19 cze 2007, 22:02
Auto: Infiniti Q50S '16

Postprzez lukasz_sdz » 21 kwi 2010, 10:04

z tymi z allegro wstydziłbym się jeździć :/ Te czarne być może ale tylko z ciemnym kolorem auta żeby się tak nie odznaczały :)
Forumowicz

Od: 18 wrz 2008, 00:02
Auto: Mazda MX 3 1.8 v6

Postprzez misiura » 21 kwi 2010, 23:13

Lampy na przód z allegro nie przechodza przeglądów – oczywiscie tych prawdziwych a nie na lewo ! Lampy nie mają homologacji co jest zresztą na aukcji napisane wersja amerykańska z kierunkami LED które u nas nie mają prawa bytu. To taka informacja gdyby ktoś się przymierzał do nich pozatym cena jest dość kosmiczna jak za takie niezbyt polotne klosze.
P O Z D R A W I A M
Forumowicz

Od: 2 mar 2010, 18:00
Auto: 2x MX3 1.6 16V 98r. Było sobie życie;)
VW Passat B6 2.0 TDI CR 4MOTION DSG
VW Golf 4 1.9 TDI 150KM

Postprzez D1_Piasta » 22 kwi 2010, 00:20

Wersje amerykańską można przerobić-wiem, bo sama mam przerabiany przód i tył. Nie ma wytłoczonej homologacji ale po przerobieniu wydają taki papier o możliwości dopuszczenia do użytkowania, ale nigdy jeszcze "niebiescy" nie przyczepili mi się do nich: miałam już problemy z przyciemnionymi szybami, oponami itp. Z lampkami nie, a mam nawet xsenony założone. Za komplet na ebay'u zapłaciłam 700zł (seryjne sprzedałam za 500złsztuka :D ). Ale tył tak jak pisze GabeekKL paruje i trzeba go uszczelniać, ale nie ma się co dziwić: żaden zamiennik nie dorówna jakościowo serii..
Proste są dla szybkich aut... Zakręty? Dla szybkich kierowców ;)
Forumowicz

Od: 27 maja 2009, 11:28
Auto: Mazda Mx-3 1,8 v6

Postprzez D1_Piasta » 22 kwi 2010, 00:27

Proszę:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/92-93-94 ... 2306a5cae1

Jak dokładnie poszukasz to są i tańsze też Altezza ale ja już przysypiam, więc dziś Ci ich nie znajdę. :( Jakby co pisz na PW ;) POZDRAWIAM
Forumowicz

Postprzez Lukano » 23 kwi 2010, 11:56

Miałem na tyle dwa komplety. Pierwsze parowały, drugi nie.
Obrazek
Audi A8 4.2
Forumowicz

Od: 1 lut 2006, 19:10
Auto: Hania civic X, A8 D3 a na lato Hania CRX del soll

Postprzez djArias » 26 kwi 2010, 12:32

moim zdaniem te lexy do tylu to sredni pomysl :D pod plexa po jakims czasie zbiera sie zielony grzyb, wygladaja po pol roku BARDZO nieestetycznie, parują w 90% wszystkie – jak chcesz cos zmienic kup sobie Spraja do lamp i pomaluj z tylu ta czesc pomaranczowa na czerwono :) – wyglada dosc fajnie... odnosnie lamp przednich – skad pomysl ze te diody to kierunkowskazy???? to sa "bajery" albo jakby dobrze podpiac "postojowki" ... – i przedewszystkim sa biale nie pomaranczowe :D – pozdrawiam
:D
Forumowicz

Od: 10 wrz 2008, 08:49
Auto: Seat Ibiza ASZ :)

Postprzez Lukano » 26 kwi 2010, 16:29

U mnie nic sie nie zbierało ;)
Sprayem lepiej nie malować. Lepiej okleić folią. Łatwo usunąć i nie dostać mandatu jak się przyczepią. A czy wygląda fajnie, kwestia gustu ;)
Obrazek
Audi A8 4.2
Forumowicz

Od: 1 lut 2006, 19:10
Auto: Hania civic X, A8 D3 a na lato Hania CRX del soll

Postprzez djArias » 26 kwi 2010, 16:52

... :D koszt zmywacza do malowanych lamp 20 zl ... :D wyglad oklejonych liter na lampie a pomalowanych NIEPOWÓRWNYLAWALNY – kolor kierunku jesli dasz pomarancz zarowke dalej bedzie pomaranczowy po malowaniu na czerwono – nigdy sie nikt nie przyczepi :) ok ostatni argument dlaczgo nie lexy ... auto jest JDM'owskie wyprodukowane w Japonii i kazdy jest z tego dumny – dlaczego wiec zakladac Chinskie zamienniki? :D
zreszta ja mialem czarne lexy – po pol roku wygladaly malo atrakcyjnie... cale sparowane – podobno wystarczy wiercic dziure z tylu lampy i po problemie ... tylko czy naprawde myśl ze masz tylne lampy w ktorych musiales wiercic dziury nie bedzie Ci przeszkadzaC?
Tutaj mam akurat pogladowe zdjecie pomalowanych lamp – moim zdaniem kozak :)
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Scorpio » 26 kwi 2010, 21:14

Ja mam Lex'y z tyłu i jestem z nich bardzo zadowolony. Wybrałem szare przyciemniane, najmniej sie rzucaja w oczy i mało osób takie posiada. Fakt, trochę parują, ale tylko delikatnie na rogach czego prawie nie widać.
Co do przednich, to mozna kupić pod warszawą sprowadzane z USA ale juz przystosowane do Polskich wymogów (przechodzą przeglądy legalnie).
Forumowicz

Od: 16 cze 2008, 20:13
Auto: MX-3 1.6 98'

Postprzez djArias » 26 kwi 2010, 22:12

to znaczy ze Pan spod Warszawy dodaje do lamp certyfikat homologacji? co oznacza ze lampy te przeszly przed bardzo dluga i zmudna procedure kosztująca pare tysięcy złoty i są HOMOLOGOWANYMI częściami spełniającymi wymogi Unii Europejskiej? hm jeśli nie to niestety Panowie na przeglądzie nie podbiją pieczątki... odkąd jesteśmy w UE Światła przednie poza danym Kolorem, itp muszą mieć homologację (któraś tam dyrektywa Unii to weryfikuje) – także ktoś kto przerobił Sobie lampy w garażu na 99% takiej homologacji nie ma :p nie żebym krakał ale dość sporo czasu spędziłem na stacji diagnostycznej słuchając co kto tam ma źle i wogóle... :D – i nie mowie ze mi sie te lampy nie podobaja czy cos... tylko ze naprawde mozna miec przez to problemy... :S (przykładowa dyrektywa http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 30:PL:HTML)
Forumowicz

Postprzez Scorpio » 26 kwi 2010, 23:07

Nie daje homologacji, ale lampy maja po prostu zmienione soczewki na asymetryczne, i (oczywiście zależy to od dobrej woli pana ze stacji diagnostycznej) przechodza przeglądy, bo światło rozpraszane jest prawidłowo. I robi to porządna firma a nie Pan w garażu. Słyszałem, że mozna nawet poprosic o zaświadczenie ze stacji diagnostycznej, że światła świecą prawidłowo.
Forumowicz

Od: 16 cze 2008, 20:13
Auto: MX-3 1.6 98'

Postprzez Raf » 27 kwi 2010, 17:30

witam, posiadam takie lexy z tyłu przezroczyste szkla, srodek w kolorze carbon i przy bardzo ciemno-zielonym kolorze auta daja piekny efekt. zaznaczam ze nie znosze village tuning'u :p ale po wymianie tych lamp na taka pupkę mazdy az milo sie patrzy i wyglada od razu nowoczesniej i mlodziej :) tak wiec zakladaj jak jest mozliwosc!
Początkujący

Od: 12 lut 2009, 00:56
Auto: DarkGreen Mx-3 1.8 v6 '94

Postprzez D1_Piasta » 27 kwi 2010, 22:23

Kwestia gustu. Ja też mam ale już mi się nie podobają :D
Forumowicz

Postprzez djArias » 28 kwi 2010, 13:50

Piasta – to na co zmieniasz?:D hehe ;p ja mialem zalozylem ORI. i nie wiem co dalej by wykombinowac czekam na LED'y to mx'a ;D
Forumowicz

Postprzez anieze89 » 30 kwi 2010, 14:32

GabeekKL napisał(a):Z tego co sie orientuje to te lampy parują. Wszystkie lampy made in allegro parują. Trzeba mieć szczescie zeby trafic na dobrze sklejony komplet. Chlopaki na forum rozklejali i na nowo sklejali bo po kazdej nocy para za szklem. Jednak wybor nalezy do ciebie ja bym tego sobie nie zalozyl ;) Tutaj gość ma do sprzedania tylko srebrne http://moto.allegro.pl/item999022070_ma ... clear.html, ciekawe tylko czemu chce sprzedac :]

czytałam własnie tego posta... i tą aukcje też nawt oglądałam. Wczoraj zamontowali mi przednią lampę nową bo była dtłuczona i kupiłam ją od osoby która włąsnie zamieniła je na te lexusy, napiszę do niej za jakiś czas czy się sprawdzają:)
Początkujący

Mazda 3 sedan '16 2.0

Postprzez anieze89 » 30 kwi 2010, 14:33

no te mi się podobają:) o takie mi chodzi
Początkujący

Mazda 3 sedan '16 2.0

Postprzez anieze89 » 30 kwi 2010, 14:37

djArias napisał(a):... :D koszt zmywacza do malowanych lamp 20 zl ... :D wyglad oklejonych liter na lampie a pomalowanych NIEPOWÓRWNYLAWALNY – kolor kierunku jesli dasz pomarancz zarowke dalej bedzie pomaranczowy po malowaniu na czerwono – nigdy sie nikt nie przyczepi :) ok ostatni argument dlaczgo nie lexy ... auto jest JDM'owskie wyprodukowane w Japonii i kazdy jest z tego dumny – dlaczego wiec zakladac Chinskie zamienniki? :D
zreszta ja mialem czarne lexy – po pol roku wygladaly malo atrakcyjnie... cale sparowane – podobno wystarczy wiercic dziure z tylu lampy i po problemie ... tylko czy naprawde myśl ze masz tylne lampy w ktorych musiales wiercic dziury nie bedzie Ci przeszkadzaC?
Tutaj mam akurat pogladowe zdjecie pomalowanych lamp – moim zdaniem kozak :)
Obrazek

fajnie to wygląda, są takie "przytlumione" tutaj został pomalowany cały ten środek??
Początkujący

Mazda 3 sedan '16 2.0