Witam
Mazda MX-3 1,8 V6 nie załącza mi się wentylator chłodnicy. Robiłem test z podpięciem wentylatora bezpośrednio do aku i działa. Moje pytanie Czy to jest wina czujnika temperatury na termostacie czy jest tam jeszcze jakiś przełącznik? jesli to czujnik temperatury to czy do 1,8 V6 96r idzie coś takiego http://sklep.intercars.com.pl/result1.p ... lang_id=PL czy http://sklep.intercars.com.pl/result1.p ... lang_id=PL
Kłopoty z wentylatorem chłodnicy
Strona 1 z 1
Hehe co do czujnikow to juz sie nimi tak bawilem ze szok
Mysle ze znam odp na Twoje pytanie ;;]. A wiec, 1 link, czujnik ktory przeslales z 1 wejsciem jest to czujnik ktory podaje info do deski rozdzielczej o temp silnika. Tak wiec to odpada na 100%. 2 link ktory podales to czujnik plyny chlodzacego. Mialem go zerwany i wentylator przez to caly czas sie krecil. Ja stawiam na 80% ze jest to taki sam czujnik ale z czarna koncowka! Jest ona obok tej z zielona, gdzie wlewasz plyn chlodniczy ;]. Przeczytaj ten post. Moze Ci sie przydac koncowka postu
Jet to bardzo wazne bo popelnisz ten sam blad co ja ;]
Aha i mysle ze termostat nie ma z tym za wiele spolnego ;]. Ja obstawiam na czujnik z czarna koncowka ;]
Albo sprawdz kody bledow. 10min i masz zrobiony tester za 3zl ;p. A sprawdzic mozesz sobie pare innych rzeczy ;]
Aha i mysle ze termostat nie ma z tym za wiele spolnego ;]. Ja obstawiam na czujnik z czarna koncowka ;]
Albo sprawdz kody bledow. 10min i masz zrobiony tester za 3zl ;p. A sprawdzic mozesz sobie pare innych rzeczy ;]
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
Dokladnie sorki ;d
viewtopic.php?f=117&t=94190
Heh symbolu nie umie nigdzie znalesc... Mi zamiast czarnej przyslali zielona dlatego zakladalem tamtego posta. W koncu oddalem ten czujnik a w jego miejsce wsadzilem stary, ktory okazalo sie ze jest dobry ;p
viewtopic.php?f=117&t=94190
Heh symbolu nie umie nigdzie znalesc... Mi zamiast czarnej przyslali zielona dlatego zakladalem tamtego posta. W koncu oddalem ten czujnik a w jego miejsce wsadzilem stary, ktory okazalo sie ze jest dobry ;p
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
Strona 1 z 1