Widzial ktos moze, takowa instrukcje wydana przez mazde ? Po ktorych paskach na reflektorach prowadzi sie nalepke ?
A moze ktos praktykowal ?
Jak zakleic reflektory w mx-3 przy wjezdzie do Wielkiej Brytanii ?
Strona 1 z 1
Mniejwięcej chodzi o to, że przy wjeździe do krajów z ruchem lewostronnym trzeba dostosować oświetlenie tj. u nas bardziej oświetlona jest prawa strona drogi (na pieszych) w Angli jest odwrotnie i auto w tym wypadku będzie oślepiać kierowców.
Proponuję jechać na stację diagnostyczną i spytać się o regulację asymetryczną świateł. Powinno być OK
Proponuję jechać na stację diagnostyczną i spytać się o regulację asymetryczną świateł. Powinno być OK
ZSW M926 MAZDA MX-3
- Od: 28 mar 2004, 23:24
- Auto: Mazda MX-3 1.6
Chyba sama regulacja nie pomoże...
Kręcąc śrubkami nie zmienisz kształtu luster w lampie.
Sensowniej brzmi to zaklejanie.
Ja bym poświecił światłami na ścianę, obejrzał kształt układających się świateł. Potem bym to odwrotnie narysował i tak bym "cudował" z oklejaniem...
Kręcąc śrubkami nie zmienisz kształtu luster w lampie.
Sensowniej brzmi to zaklejanie.
Ja bym poświecił światłami na ścianę, obejrzał kształt układających się świateł. Potem bym to odwrotnie narysował i tak bym "cudował" z oklejaniem...
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Ogolnie wystarczy zakleic wyrazny trojkat, czy raczej trapez, ktory znajduje sie na szkle reflektora – odchodzi od miejsca centralnego i rozszerza sie na bok. Te naklejki maja wlasnie taki ksztalt. Efekt warto sprawdzic tak, jak opisane powyzej.
the right man in the wrong place...
tco_tm Wlasnie takie naklejki widzialem na Fordzie Mondeo ktory przyjechal do nas z GB mial dwa czarne
(nie wielkie) trapezy na obu lampach.
Wlasnie o te linie mi chodzilo (ktore to sa)
Jest juz pozno, madzia w garazu poszla spac, wiec nie bede juz jej budzil i jutro pocuduje.
Wlasnie o to mi chodzilo.
Dzieki za odpowiedz Tobie jak i wszystkim, ktorzy chcieli pomoc
Niedlugo Was opuszcze na jakis czas ... wlasnie z powou wyjazdu – z tad moje pytanie – chyba, ze bede mial dostep do netu
Pozdrawiam.
(nie wielkie) trapezy na obu lampach.
Wlasnie o te linie mi chodzilo (ktore to sa)
Jest juz pozno, madzia w garazu poszla spac, wiec nie bede juz jej budzil i jutro pocuduje.
Wlasnie o to mi chodzilo.
Dzieki za odpowiedz Tobie jak i wszystkim, ktorzy chcieli pomoc

Niedlugo Was opuszcze na jakis czas ... wlasnie z powou wyjazdu – z tad moje pytanie – chyba, ze bede mial dostep do netu
Pozdrawiam.
- Od: 27 lip 2004, 22:06
- Auto: Mazda MX-3
Strona 1 z 1