Styk przekaźnika się przegrzewa

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez loockas » 26 wrz 2009, 12:59

Mam problem z przegrzewającym się stykiem przekaźnika (bądź kablem do niego idącym, ale to mało prawdopodobne, bo grzeje się tylko końcówka kabla) od świateł mijania. Stopił mi już oryginalną wtyczkę. Przerobiłem wtyczkę na wsuwki i znowu zaczyna się robić to samo – izolacja na wsuwkach się topi. Wykluczam sam przekaźnik, bo je zamieniłem (w MX-3 są dwa takie same przekaźniki). Idzie już do mnie paczka z przekaźnikiem i ori wtyczką. Zanim jednak ją założę chciałbym znaleźć przyczynę, bo szkoda mi ją znowu stopić. Gdzie szukać przyczyny? Wszystko wskazuje na przekaźnik, ale dziwne, że na obu jest podobna sytuacja.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez airbob » 26 wrz 2009, 13:20

Zmierz prąd jaki płynie tym przewodem.
Skoro bezpiecznik zabezpieczający ten obwód się nie przepala (jeśli jest tam o właściwej wartości) to większy prąd nie będzie tamtędy płynął.
Może zaszalałeś i jakieś żarówki 100W masz założone i instalacja pracuje na pograniczu swoich możliwości.
UWAGA URLOP Wrzesień 1 – 14.09.2025
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Forumowicz

Od: 18 gru 2007, 10:55

Postprzez loockas » 26 wrz 2009, 13:26

airbob napisał(a):Może zaszalałeś i jakieś żarówki 100W masz założone i instalacja pracuje na pograniczu swoich możliwości.

Żarówki są zwykłe, ale jedna coś mi się nie podoba. Zero oznaczeń producenta. Wymieniłem właśnie na dwie, nowe jednakowego producenta. Jak będę miał chwilę to zmierzę prąd, ale bezpieczniki są takie jak na tabliczce. Dzięki za wskazówki.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra