Centralny zamek na pilota
1, 2
Witam wszystkich mam taki problem mam centralny zamek i chcialbym podlaczyc sterownik centralnego zamka czyli zamykanie otwieranie na pilota w mx3
chodzi mi o 2 wersja montażu bez dodatkowego siłownika http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?p=1057500 jak jest opisane tutaj tylko nie wiem gdzie znales ta kostke od centralnego zamka ta orginalna pomocy!!!!!!!!
chodzi mi o 2 wersja montażu bez dodatkowego siłownika http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?p=1057500 jak jest opisane tutaj tylko nie wiem gdzie znales ta kostke od centralnego zamka ta orginalna pomocy!!!!!!!!
- Od: 11 maja 2008, 11:36
- Auto: mx3
ale bez sens z tym silownikiem
czyli inaczej sie nie da ma byc slave czy master
my w emixach mamy tylko siłowiki od pasażera
bo od kierowcy otwierasz kluczykiem
on wtedy daje sygnał i otwiera pasażera
wiec trzeba dołozyc siłownik do drzwi kierowcy i centralke pod pilota
bo nie orientuje sie czy sa jakies mazdowskie
taniej kupic autoalarm tani jakis i bedzie![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
bo od kierowcy otwierasz kluczykiem
on wtedy daje sygnał i otwiera pasażera
wiec trzeba dołozyc siłownik do drzwi kierowcy i centralke pod pilota
bo nie orientuje sie czy sa jakies mazdowskie
taniej kupic autoalarm tani jakis i bedzie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
=x

ja juz mam sterownik centralnego zamka juz kupilem tylko chyba teraz musze dokupic silownik moze byc od innego samochodu i o co chodzi master i te slave pzdr!
master podaje sygnal do slave'ów ale w naszym przypadku tym od pasażera steruje switch w drzwiach kierowcy wiec mozesz założyć obojętnie jaki
proponuje podpiąć go pod pręt od rygla ( tego nad klamką) gdzieś w jego połowie, jest tam dużo miejsca i nie powinno być problemu z montarzem
proponuje podpiąć go pod pręt od rygla ( tego nad klamką) gdzieś w jego połowie, jest tam dużo miejsca i nie powinno być problemu z montarzem
- Od: 18 lut 2009, 17:09
- Auto: MX-3 1.6 16V
Zakładasz siłownik w drzwi kierowcy [ nie ma juz znaczenia czy master czy slave ] i pod niego podpinasz tą centralkę co kupiłeś. Oryginalnej instalacji nie ruszasz w ogóle. Sterujesz tylko tym dołożonym siłownikiem a on "popychając" zamek uruchamia ten przekaźnik [w drzwiach kierowcy] jakbyś zamykał normalnie kluczykiem. To jest najprostsza i najlepsza metoda.
PS. Mam ori siłownik od MX3 jakbyś chciał za 20 zeta plus przesyłka mogę ci wysłać. Jak coś daj znać na PW.
PS. Mam ori siłownik od MX3 jakbyś chciał za 20 zeta plus przesyłka mogę ci wysłać. Jak coś daj znać na PW.
Jakiś tam podpis Leszka :P
jak zamocowac mam silownik aby to dzialalo kurde .....http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?p=1057500 chodzi o 6 punkt nie ma zdjec 
nie wiem jak te cioglo zamontowac tego druta
wonski napisał(a):nie wiem jak te cioglo zamontowac tego druta
do siłownika poza drutem dostaniesz jeszcze taki łącznik ze śrubami do połączenia druta z cięgnem. Założenie samego siłownika, to jest jakieś 20 minut spokojnej roboty z rozebraniem tapicery drzwi.
Dzieki wam juz dziala bez pomocy nie dal bym rady chodzi mi jeszcze o awaryjne jak je podlaczyc albo zamiast swiatel czy jest mozliwosc podlaczyc dzwiek np klakson pzdr!
Jeśli na centralce masz wyprowadzenie na to to owszem, jest możliwość podłączenia tych elementów.
witam mam centralke firmy noxon sa dwa kable na kierunki jak mam teraz to podlaczyc aby mazda migala kierunkami
!
jak dokladnie podpiac sie w mx3 1.6 16v sohc pod kierunki ze sterownika wychodza dwa kable brazowe pod co mam sie podpiac i jakich kolorow kabli szukac w samochodzi pomocy!!!
1, 2