Witam. Dzisiaj mątujac audio, postanowiłem przy okazji zmienić lampkę oświetlająca popielniczkę. Pech chciał ze poprzedni właściciel ja lutował. Wiec wylutowałem i zanim wziąłem nowa zwarły mi sie kable plus z minusem. Sprawa dziwna bo wszystko ściemniało ani podświetlenia zegarów nie mam ani podświetlenia przycisku awaryjnych ani popielniczki. A dziwniejsze jest to ze jak sprwdzam probówką to przy włączonych światłach wychodzi ze jest prąd na plusie tylko lampki nie świecą. Co może być tego powodem?
P.s. Jak sie da prosze o przekopiowanie też do działu elektrycznego.
Całkowity zanik podswietlenia w kabinie po zwarciu na żarówce.
Strona 1 z 1
jezeli Ci nie dziala tez radio i zegarek to znaczy ze padl bezpiecznik, na pudelku jest oznaczony jako "radio"to chyba jest 15stka. zaczalbym od tego (w samym prawym dolnym rogu puszki)
j. angielski – tłumaczenia, korepetycje, prace – kontakt PW
Moja Mazda
Moja Mazda
- Od: 11 mar 2008, 20:34
- Auto: Mx-3 1.6 B6D '96r.
Nie wiem ale u mnie też sie kiedys spalił regulator zamiast bezpiecznika, dodam jeszcze dla potomności że ten regulator można naprawić, nie wiem czy u Ciebie jest dokładnie taki jak u mnie, ale ja swój naprawiłem wymieniając tranzystor. Jesli masz lutownice możesz spróbowac go rozebac i wylutować najwiekszy tranzystor przykręcony do radiatora, w sklepie kupić zamiennik dosyc popularny o oznaczeniu BD 911 i wlutować do na miejsce starego tranzystora, powinno działać chyba że przepaliło sie cos innego.
Ja mam podobny problem.
Zwarły się kabelki przy wymianie lampki bocznej tej która jest w drzwiach. Poprzedni właściciel coś chyba wcześniej musiał kombinować bo urwał zaczepy i stwierdziłem, że czas, żeby to wymienić bo wkurzające jest, że lampa przy zamykaniu drzwi wypada i sobie wisi, i takim sposobem właśnie te kabelki się zwarły. I problem jest w tym, że teraz lampki w drzwiach tak jak i ta na podsufitce która również się włączała podczas otwierania drzwi nie dają znaku życia. Ta na podsufitce jak przesunę żeby się normalnie włączyła to spoko ale podczas otwierania drzwi jak to było wcześniej ni chu chu
. Bezpieczniki sprawdziłem wszystkie OK więc w czym problem?
Zwarły się kabelki przy wymianie lampki bocznej tej która jest w drzwiach. Poprzedni właściciel coś chyba wcześniej musiał kombinować bo urwał zaczepy i stwierdziłem, że czas, żeby to wymienić bo wkurzające jest, że lampa przy zamykaniu drzwi wypada i sobie wisi, i takim sposobem właśnie te kabelki się zwarły. I problem jest w tym, że teraz lampki w drzwiach tak jak i ta na podsufitce która również się włączała podczas otwierania drzwi nie dają znaku życia. Ta na podsufitce jak przesunę żeby się normalnie włączyła to spoko ale podczas otwierania drzwi jak to było wcześniej ni chu chu
- Od: 11 sty 2009, 10:12
- Auto: Mazda 323F BA 1.5
a gdzi on sie znajduje mniej wiecej!??ten regulator natezenia?
- Od: 20 mar 2009, 14:56
- Auto: Mazda6 2004 2.0 MZR-CD 136KM
ok dalem do serwisu elektronicznego ten regulator!!gosc odrazu sprawdzil ten tranzystor i mowil ze on dziala na 100%
ale moze posprawdzac reszte i w poniedzialek mam odebrac i dowiem sie czy to to czy musze szukac gdzie indziej
ale moze posprawdzac reszte i w poniedzialek mam odebrac i dowiem sie czy to to czy musze szukac gdzie indziej
- Od: 20 mar 2009, 14:56
- Auto: Mazda6 2004 2.0 MZR-CD 136KM
Strona 1 z 1