Zamek centralny + zatrzasniete kluczyki i niedzialajaca stacyjka
Strona 1 z 1
Mam mazde mx-3, ktora mozna oworzyc jedynie przyciskiem zamka centralnego, zostawilem ja na swiatlach i akumulator padl, maski nie otworze bo od srodka sie otwiera, prosze o pomoc
Ostatnio edytowano 26 sty 2007, 19:24 przez Cinek21, łącznie edytowano 1 raz
-
Cinek21
z tego co wiem to mx-3 nie ma otwieranej klapy tylnej na kluczyk
(zostal na parkingu w robocie to nie moge sprawdzic nawet ale wydaje mi sie ze na 90% nie ma)
(zostal na parkingu w robocie to nie moge sprawdzic nawet ale wydaje mi sie ze na 90% nie ma)
-
Cinek21
kiedys w programie "usterka" panowie otwiewrali auto z zatrzasnietym kluczykiem w ten sposob ze przez uszczelke drzwi wpychali drut ktorym otwierali zamek od srodka
wiec moze cos w ten desen
tylko grozi to uszkodzeniem uszczelki
jesli to by nie pomoglo to ja myslalbym jak dostac sie do akumulatora. moze wystarczy postawic samochod na kanale i jakos od spodu (moze takze drutem) pociagnac za dzwignie przy zamku zamykajacym maske
ostatecznosc to chyba zastanowienie sie ktora szyba bedzie najtansza
jesli to by nie pomoglo to ja myslalbym jak dostac sie do akumulatora. moze wystarczy postawic samochod na kanale i jakos od spodu (moze takze drutem) pociagnac za dzwignie przy zamku zamykajacym maske
ostatecznosc to chyba zastanowienie sie ktora szyba bedzie najtansza
- Od: 29 lis 2005, 16:30
- Auto: była mazda 323f BG 1.6 1991r
jest toyota avensis T25 2.0 2003r
W mx3 jest otwierana klapa tylna na kluczyk na 100 %. Wiec otwieraj i laduj sie do bagaznika
Generalnie jak masz zepsuty zamek to jak juz otworzysz auto, wymontuj wkladke i zanies do regeneracji. Ja mialem taka przygode w 626 ale udalo sie wejsc bagaznikiem. Potem od razu zanioslem wkladke i za 40 PLN mam jak nową
Powodzenia
Powodzenia
- Od: 26 cze 2005, 13:47
- Auto: 626 GLX 2.0 L `92, MX-3 24V6
Jeżeli przez bagażnik nie możesz się dostać i jeśli system zamykania/otwierania zamka jest podobny, jak w 323 BG, to odpowiednio wygięty, cienki, lecz sztywny drut umożliwi Ci otworzenie drzwi. Jeśli masz, to przeanalizuj schemat budowy drzwi i będziesz wiedział, o czym piszę.
Powodzenia
..::GofNet::..
Powodzenia
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
dobrze, że nie biłeś szyby od tylnej klapy
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Strona 1 z 1